【亂禁寫】《與學生妹搭黨鐵尾班車入屯瞞...咁就出事》(23)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
各位早晨
星期三總係好眼瞓

上回講到細蚊佢哋四個入到醫院!明顯唔對路!好似大戰過咁!
咁大鑊?仲有冇資源重生吖?
再行入啲睇睇!food court裡面勁亂!又冇食材!
唔亂都冇㗎喇其實!睇睇七仔嗰邊啦!
但一望過去,七仔個招牌都爛嘅!裡面又係亂到乜咁!
俾人洗劫晒!乜都冇喇!
點解會咁㗎呢?Cherry諗到個問題!究竟係因為俾人搶掠先唔再重生?定係因為冇再重生先會有人搶掠?
Cherry好有想法!細蚊就諗到個個死都唔係問題!Cherry一定唔可以死!
話唔定Cherry就係人類唯一希望!
大家再去藥房睇睇!但行到過去都覺得希望渺茫!
「果然...」Chris用電筒照照啲藥架...
橫瞓喺地上嘅又有...疊埋一堆嘅又有...
阿Jill行入去再睇清楚:「都係好似打完仗咁...」
係...亂到乜咁...
Cherry都行入啲...再睇睇:「但話唔定...都仲有啲藥...」
『Cherry!』細蚊行前兩步!跟住Cherry!『小心啲...』
Cherry點點頭:「嗯...」
佢哋四個就開始喺亂到乜咁嘅藥房裡面搵搵...
『係呢...其實我哋有冇話要搵啲咩藥?』講起上嚟...又好似冇提過...
阿Jill一邊喺地上搵...同時又要戒備四周:「而家咁嘅情況...有藥都拎走啦!」
啱...你啱...
Chris都喺阿Jill身邊一邊戒備...一邊喺藥架之間搵搵:「不過最重要嘅都係...手術用具...」
手術…用具...
阿Jill都點點頭:「例如手術刀...鋸...針線...針筒...麻醉藥...特別係...止血夾血管鉗...」
特別係...止血夾血管鉗?
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

雖然唔係好知係乜...但聽阿Jill咁講...好似好厲害...

阿Jill繼續邊搵搵有乜藥...邊講:「不過呢啲都係之後去手術室...或者急症室先再算...而家搵咗有咩藥先!」

都啱嘅...一步步啦...急唔嚟...

我哋四個就繼續搵...拉開橫瞓喺地上嘅藥架...再搵搵...

搵到一兩盒唔知係咩藥...又搵到一兩支藥水...

唔知唔緊要...執起咗先算!

『呢個時候最好唔好遇到有人...唔係就到我哋要開戰...』繼續摷摷搵搵...

喺啲咁嘅環境...又暗...又亂...要搵物資都已經唔容易...

仲要慎防有其他人...都唔知會唔會有人喺我哋背後突襲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞