港男棄公務員鐵飯碗 日本「執垃圾」年做千萬生意 舊物越洋變寶

136 回覆
213 Like 24 Dislike
你本身要有鑑賞能力先知一嚿嘢係垃圾定係寶
比較想知佢邊到咁好命識到人入行,仲要有日本既舊牌公墓員咁多人脈既咩
炒場師
其實係有, 不過日本咁先進仲有靚野未比人炒係奇
以前東歐, 西歐好多中古攝影器材, 賣返美國香港靚貨可以超過100%回報, 當然要識講價, 因為賣家唔識價, 有技巧可以等人當垃圾比你
佢呢D 貨應該係d 日本老人唔想賣儲落, 又比佢搵到條水一路食
邊撚個國家既人係唔做生意的?唔好咁撚弱智少見識好冇
咁你條傻鳩買股票為咗做公益?你老母生左個弱智真係慘
垃圾回收桶

古董野任佢開價 有人肯買就得
農夫無本生利,行為可恥
叻仔啦,將廢物變珍寶,日本香港人都賺左
直情係政府比錢佢做生意啦
點止零成本
我估係有親戚係日本人

如果唔係點會咁好命有日本舊牌 40 年歷史wor

日本文化都係不予外人
幫人執屋可以睇啱自己拎唔使問過人地先架
你老母做雞就收聲啦 柒頭
海洋清道夫
如果有人想走資之類可用佢方法
當地搵人收舊野 古董野價錢任佢開
外地有人肯買就係 當然越高越好
唔知佢香港係咪用公司銀行户口收錢?
再以日本公司需要營運資金轉錢到日本公司
年賣幾千件 平均一日賣十件8件
keep住日日走少少
通常吹大公司營運成本同吹細利潤
貨船都係做樣俾人知公司run緊
d垃圾舊野運到黎香港去左邊其實都唔重要
最重要係創造左一個合理合法俾資金流動既模型出黎

以上全部9up up中只係巧合
洗黑 走資
最緊要識人 人際關係好
我百幾萬買部original Leica MP連leicavit
都唔會買部假奶
見到遺物兩個字即刻毛管戙
因為如果有人睇完新聞跟佢咁做應該死得

咁點解佢賺到錢 最主要係人地穩定地搵到買家囉
咁當然條橋你要諗到之如 商品 貨船 網站呢d公司操作野你都要識
唔係點賺班老細錢
用錢收購一間有舊牌既日本公司咪得
果d真係收舊野賣既公司利潤有幾多姐
仲要只做日本人市場
有人肯收購佢即刻放啦
香港都有 變曬垃圾屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞