過咗25仲係A0既男通常有咩問題

506 回覆
45 Like 692 Dislike
自稱樣都正常依下已經fail
樓主話鍾意睇書 唔知你有冇睇名人自傳類、理財類嘅書啦 學下富人思維 學下點理財 雖然都係好難變到人地咁有錢 但一定會令你更加比心機為左自己嘅前途努力 儲多啲錢然後錢生錢 得罪講句 5位數字 真係唔值得攞出黎講 anyway 樓主加油
你好癲
就算心急搵人嫁
都唔係有j就嫁
想埋單都要有d條件架
靚仔/有錢可以解決一切
性格自卑多疑都係問題
溝女唔駛靚仔、有錢、靠把口就得
點會冇可能
我year 4 嗰年都儲咗十皮
屋企人學費零用都冇俾
純粹自己成日返pt intern 同埋唔買奢侈品
此post已完
原來係樣衰到要咁問價 大家都有答案了
係阿,緊係有可能。我個fd 讀唔掂quit咗一年,返朝九晚十一。本身鍾意打機變到完全唔打,social都勁少,有時放工搵我地直落,跟住第二日又返早。係儲咗十幾萬,跟住再報U 學費+屋企人有事直接冇咗八九成。二十頭唔靠父幹有十萬係有可能,但係諗下個代價係咪真係咁簡單同值得?

自己仲唔係天才,group prj, midterm exam asm全部都要花心思同時間去搞,仲未計打機d時間。
打機係冇用阿,但係二十頭已經係可以瘋狂打機嘅末期,依加唔玩幾時玩?點解仲要用大量時間喺低工到?full time儲十萬同返學儲十萬個難度/時間差好遠
社交能力差囉,放低手機出去識多啲人,學下點同人傾計溝通,講緊真係開口同人溝通唔係打字
一係圈子窄
一係就係外形差
兩樣都唔係性格問題
幻想自己係人地老公都唔變態?
個人懶
有女約都唔想出街
放假想係屋企HEA下就算
我30歲巴
月入32K
買樓欠緊銀行200幾萬
每月還9千比銀行
又要月供BTC
戶口長期得4位數
重點係俾到佢安全感
有錢但靠父母幹同成個裙腳仔咁,一樣零安全感
樣衰 完
主要係得呢個原因 個d成日講既有冇錢其實唔太關事
阿鬼 你都係講返中文啦

sor 我悟性差
我唔擅長嘅事,
世界唔需要嘅事,
我享受嘅事,
人地會比錢請你做嘅事,
叫咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞