FE Heroes 火焰之紋章 (18) 日系經典戰棋大作

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
仲中多隻4星hinata

我都中左隻加Res減速勇書哥
係咪問相性相殺

呢個都想問,再加2個特效盾

係咪問相性相殺

特效盾會令武器啲兵種特效無效
相性相殺2要敵方有相性激化嘅技同武無效 lv3就相剋關係逆轉
14抽先中Mathilda
係咪問相性相殺

相性相殺2要敵方有相性激化嘅技同武無效 lv3就相剋關係逆轉

即係破甲劍打重步冇bonus,弓打飛馬冇bonus?
咁lv2咪好過lv3? Lv2我當隻藍騎轉無色。
Lv3,隻藍騎咪當綠色騎用😨

信不信由你
係咪問相性相殺

問題1:係
問題2:lv2係。 lv3 如果敵方本身綠色 會變咗你剋佢 本身紅色 變咗佢剋你 應該係咁

信不信由你

都係all in藍色
係咪問相性相殺

問題2:lv2係。 lv3 如果敵方本身綠色 會變咗你剋佢 本身紅色 變咗佢剋你 應該係咁

唔會
巴哈有段解釋得幾好
同埋應該係相性激化技/相性激化武先受影響,原本的武器相剋不受相性相殺影響
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=00553&snA=4113&tnum=8
相性相殺1、2、3的效果不一樣啦,不然根本不用分階段XD

1:
自己技能的相性激化無效化。
敵人技能的相性激化無效化。

2:
相性不利時,敵人技能的相性激化無效化。

3:
相性不利時,敵人技能的相性激化反轉。
等左好耐⋯
幾時先肯pick up leon
係咪問相性相殺

唔會
巴哈有段解釋得幾好
同埋應該係相性激化技/相性激化武先受影響,原本的武器相剋不受相性相殺影響
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=00553&snA=4113&tnum=8
相性相殺1、2、3的效果不一樣啦,不然根本不用分階段XD

1:
敵人技能的相性激化無效化。

2:
相性不利時,敵人技能的相性激化無效化。

3:
相性不利時,敵人技能的相性激化反轉。

我一直都係以激化技同武為前提 唔係講本身相剋
原來不利先會 不過綠色加激化 arena比較少見
原來不利先會 不過綠色加激化 arena比較少見

相性激化cecilia殺手
相性相殺3即係
旭日之劍斬佢*0.6,深綠之斧斬佢都係*0.6
銀劍斬佢*0.8,銀斧斬佢*1.2
唔食+1 留返黎繼
相性相殺3即係
旭日之劍斬佢*0.6,深綠之斧斬佢都係*0.6
銀劍斬佢*0.8,銀斧斬佢*1.2

我唔肯定, 但好似剩係逆轉激化o個20%既效果, 即係深綠之斧打佢係1.0
今期arena都幾順利, 好早已經防守到, 第一輪就已經0死, 而家tier 20離降班線差百幾名, 等降班
今期arena都幾順利, 好早已經防守到, 第一輪就已經0死, 而家tier 20離降班線差百幾名, 等降班

Tier19排緊2319/5200
唔知上唔上到
抽埋d石,都係無法師妹
抽埋d石,都係無法師妹

又話唔追
抽埋d石,都係無法師妹

又話唔追

見你講到咁勁咪抽下,早知唔聽你講
抽埋d石,都係無法師妹

又話唔追

見你講到咁勁咪抽下,早知唔聽你講

Linde
人品大爆發 17抽中5隻5星
人品大爆發 17抽中5隻5星

嘩屌
Show blocked user
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞