FE Heroes 火焰之紋章 (18) 日系經典戰棋大作

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想confirm多次
我隻4星新Nino係咪應該升上5星先, 之後再merge allies食左隻滿技舊Nino?
咁就變+1, 同埋會齊哂技?

係 無錯
想confirm多次
我隻4星新Nino係咪應該升上5星先, 之後再merge allies食左隻滿技舊Nino?
咁就變+1, 同埋會齊哂技?

係 無錯

好缺毛
又要升Nino
又要升3主
又要升Cecilia
好缺毛
又要升Nino
又要升3主
又要升Cecilia

岩岩升完騎隊
飛隊差一隻
之後就三主+加攻nino
好缺毛
又要升Nino
又要升3主
又要升Cecilia

岩岩升完騎隊
飛隊差一隻
之後就三主+加攻nino

騎隊突然唔想搞住
3主先係生財工具
相性相殺乜鳩黎

藍剋紅 裝咗變唔剋 遇到綠色 相剋調轉 變咗藍剋綠

自身任何與3屬相剋有關既SKILL 無效化
當被剋時, 敵人既SKILL 有關3屬相剋既全部相反結算

咁好廢 要敵人有相性先得
除咗大英雄戰固定敵人可能有用 arena基本廢技黎
出斬馬槍斬馬刀
卡繆個盾終於有用
哇 突然間出兩個新pool
相性相殺乜鳩黎

剋無屬既武應該都算, 當然個範圍仍然係窄
相性相殺乜鳩黎

咁其實都係用黎反相剋效果
相性相殺乜鳩黎

咁其實都係用黎反相剋效果

我睇真d佢個解釋有強調激化, 再窄d可能只對激化效果有效, 正常相剋效果都係照正常計, 即係只對旭日, 蒼海深綠同相性激化有用
比較怕大英雄 B技待伏,C技恐慌多過 相性相殺
熟女組一次過新增兩名猛將
Sonya Mathilda

Need more 大媽

Need more 大媽

團長條女真係j得杯落
Cecilia 都係buff書>>>>>>本身個本
配相性都未必打得死 連戰個堆藍槍

成本好高唔想搞住

成本好高唔想搞住

頭先衰on9 中間死左隻勇書哥
換左飛隊再手殘整死左隻蛋米
本身諗住走場
但望到騎隊仲有3隻5星(雙全反+cecilia)
咁就是但入隻1lv舞女落去
打落個效果都唔差
但cecilia未有刃書之前真係無乜殺傷力
清左10位等抽野
岩岩試下整理全部角色既能力
我用攻擊力排名同追擊角色數目排名拉左個平均值
睇下邊個角色攻擊力又高, 又追擊到最多既人
結果係咁

呢個表只計基本能力值, 未計IV同技能加乘
無nino 不了
無nino 不了

結果係咁

好有心機
結果係咁

[img]http://i.imgur.com/gyg33Ny.jpg[/i mg]

好有心機

無聊玩下姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞