FE Heroes 火焰之紋章 (18) 日系經典戰棋大作

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
用減攻加速 定加攻減防nino好

之前有人分析過,好似上個post尾
加攻減防一定好d,甚至係最好的幾款之一

From RGM-79

最佳:-血/防+速
第2:-血/防+攻
第3:非-攻/速+魔防
第4:普通

尾2:-攻
包尾:-速
用減攻加速 定加攻減防nino好

之前有人分析過,好似上個post尾
加攻減防一定好d,甚至係最好的幾款之一

打ai我會用加速減攻
Nino個破壞力建立係追擊度
Ai好多時d能力都改到超高

而打競技場就好少會撞到44速都追唔到既敵人
(36+4+3+1)
如果敵人有加值
咁相信你隻 nino加值都唔會低
唔該曬咁多位,係咁我擺定兩隻係度唔食住先
騎隊真係好on9
喺倉底拎返Fred同Ursula出黎,升埋Xander砌第二隊騎
發覺拉住隻Boey都不時剷到去尾關
騎隊真係好on9
喺倉底拎返Fred同Ursula出黎,升埋Xander砌第二隊騎
發覺拉住隻Boey都不時剷到去尾關

夠攻擊力秒人

夠攻擊力秒人

Fred換咗brave axe,+攻IV同獅子2
Ursula換blade tome齊buff
攻力唔係咩問題,係冇補師續戰力差啲

夠攻擊力秒人

我用4星騎隊都過到,騎尾仲要自殺,拎加分角出來

攻速都唔突出 唔會想改佢

但蒙面lucina比佢更勁

單睇能力值

Tobin:
全能力: 163 (步兵排名第1)
攻速: 58 (第78名)
守備魔防: 59 (第3名)

Marth (masked)
全能力: 157 (步兵排名第20)
攻速: 70 (第4名)
守備魔防: 44 (第87名)

得27速 buff埋都係31 俾人追擊到 幾多防都冇用

arena又好似唔會加分 真係冇咩用

免費野黎講, Lucina係極品

係 可惜冇技

Double sp果時升,岩岩夠sp 裝技

夠攻擊力秒人

我用nino 勇書哥(攻舞)舞女(速舞+s魔防舞)
第4隻用mae行行企企
同上次幾乎一樣但感覺易打左好多

夠攻擊力秒人

我用nino 勇書哥(攻舞)舞女(速舞+s魔防舞)
第4隻用mae行行企企
同上次幾乎一樣但感覺易打左好多

我舞女無速舞, 感覺差好遠, 唔可以搭住隻4星Mae殺到尾
應唔應該瘋狂抽 Nino?

抽到nino都唔洗點抽其他野

抽到5星爛iv就無意思

抽到5星爛iv就無意思

抽1隻靚,其他突破
唔用olivia打arena好易有人死

帶移位技

帶移位技

個個帶哂, 但分數高左, D人好勁
嘩屌
中左隻加速減防Nino
嘩屌
中左隻加速減防Nino

仲中左Athena
招鬼神金剛唔知點用
想confirm多次
我隻4星新Nino係咪應該升上5星先, 之後再merge allies食左隻滿技舊Nino?
咁就變+1, 同埋會齊哂技?
呢個pool我諗綠色我抽有有10次了
都係無Nino
都係無Nino

我淨抽紅綠, 加埋15抽左右, 0五星
兩nino, 一隻3星, 一隻4星
都係無Nino

我淨抽紅綠, 加埋15抽左右, 0五星
兩nino, 一隻3星, 一隻4星

2 同 0嘅距離係無限遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞