如果俄羅斯射粒核彈去美國幾耐會到 美國本土?

277 回覆
4 Like 81 Dislike
笑到差啲噴飯
實驗中
日本有高達添
其實射落海攬炒係唔係阻唔到
俄佬連武器軍備都停留喺二戰水平,我懷疑佢啲核彈係咪真係有用
理論呀 核能 同 核爆 兩樣野黎
呢度大部份人未出世個時,
佢地都已經研究左核M.A.D幾十年
準備玩Fallout 2022
你講跌左落海定突登射落海?前者美國有試過打撈返跌左落海嘅核武器。
你攔截嗰陣啲衝擊波加碎片令裡面啲電子零件壞 搞到個fuze唔work就得了 普通既熱能係激發唔到核裂變同核聚變
但粒核彈會變左做dirty bomb
唔係用潛艇射?
愛國者本身截到既機率都低到。。
截到幾多
賭城當然算啦
潛艇

所以點解要有第一島鏈
比中國出到太平洋可以隨你係美國對出鳩射
問題係俄射核彈去美國,其他國家就幫手射去俄國, 俄仔最旺係莫斯科同聖彼得堡… target都俾人集中… 佢改射去歐洲,美國肯定射到落雨咁款… 挑機都要睇自己有幾多本錢
有料
但睇唔明
潛艇可以一口氣射幾粒
佢十隻潛艇 咪射幾十粒
行到去美國西岸對出100海里先射 好難攔wo
記憶中好似係8粒就可以陷球剷
會多得過打核電廠???
1日= 48粒
釨多核武係喺潛艇裏面,長時間深潛,得俄國高層知道佢地喺邊,半年先上岸補充一次,carry 住叫做strategic nuclear weapon, 基本上係伏喺你隔離射你,唔洗由俄國本土射出黎既
其實真係有外星人嘅話 會唔會比地球人亂咁射核彈? 一黎或者會影響到佢地 二黎消滅晒成個星球嘅生命。對外星人黎講或者算係可惜。 話晒成個要咁岩有一粒恆星可以適合生命生存都幾稀有
蘇聯係有設計過,嗰支叫核魚雷
但實際work唔work就冇人知
其實你知唔知起飛段嘅彈道導彈先最容易截
簡單d 講
你當 核彈頭係粒子彈 , 彈道道彈係支會行o既手槍
核彈頭 入左落手槍度, 去到目的地先會按個板基引爆
如果未去到目的地就比人擊落, 只係擊落一把有子彈o既手槍
但子彈冇射出黎, 所以冇殺傷力
唔需要ff得太遠,如果俄羅斯射得核彈肯定已經諗住全世界同佢一齊死,都唔好話佢直唔直射美國
仆街
儲定汽水蓋啦要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞