真心想知打針嘅人睇到呢段字仲打嘅係咩心態

201 回覆
524 Like 30 Dislike
本人已閱讀及明白有關詳列於第三部的 2019 冠狀病毒病疫苗的接種須知,當中包括接種 2019 冠狀病毒病疫苗的禁忌症(及可能的副作用)、上述疫苗是根據《預防及控制疾病(使用疫苗) 規例》(第 599K 章)指明目的為預防 2019 冠狀病毒病獲認可使用,它並未根據《藥劑業及毒 藥規例》(第 138 章)在香港註冊及 同意 接種上述 2019 冠狀病毒病疫苗。

利申:零針,等緊佢強制打針
港共最新風向:唔準你唔打針,但打針要你簽生死狀
https://lih.kg/3155107
仆街 原來係一支未註冊既針 打完要自己負責
跟住會有班精神病人會話咩全球都打點樣安全法
又懶醒咁話疫苗唔使十年八年就搞掂 唔通等十年咩乜乜柒柒
2023都嚟仲打緊2019針
iPhone都換咗幾部
佢唔會強制打針架啦
不過食肆點都唔會解除紅黃碼
你今日打咗未呀?
飛機就未打
咁你打針嗰陣冇睇段字嘅咩
一早就講咗未註冊嫁啦
註冊咗九成九強制接種
唔驚啦,問你拎D貨索下就冇事啦
其實點解唔註冊
明明球證都係佢嘅人
2019針一開頭都大把人打啦
有樓抽
本人已閱讀及明白有關詳列於第三部的 2019 冠狀病毒病疫苗的接種須知,當中包括接種 2019 冠狀病毒病疫苗的禁忌症(及可能的副作用)、上述疫苗是根據《預防及控制疾病(使用疫苗) 規例》(第 599K 章)指明目的為預防 2019 冠狀病毒病獲認可使用,它並未根據《藥劑業及毒 藥規例》(第 138 章)在香港註冊及 同意 接種上述 2019 冠狀病毒病疫苗。本人有提出問題的 機會,所有問題都得到本人認為滿意的答覆。本人也完全理解本同意書和收集個人資料目的聲 明中的義務和責任。

樓主好心你cap 哂全段啦,仲有其他重要terms
簽完張野代表你滿意所有有關臨時疫苗嘅所有疑問之答覆

Source: https://www.covidvaccine.gov.hk/pdf/Consent_Form_for_COVID19_Vaccination_CHI.pdf
註冊左就冇得免責
其實如果真係要打
我會揀打第2代
病毒已經變左幾年 變左Ñ個版本
支針仲係果支
而且有新版本針點解仲去打舊版本針
反正舊呢支都係唔清唔楚
功效 副作用 效用時間 適用群體 全部一舊舊
但只要乜都話唔關支針事,都一樣係免責嫁?
呢個真係離撚譜
直接寫生死狀算啦
佢冇話唔關事
沒有臨床數據推走姐
立法強制先打
提唔提出問題都唔係重點
重點係你同意咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞