學西班牙文其實好過學法文

225 回覆
517 Like 61 Dislike
唔使客氣,幫到人我都開心
我係谷主雖則我都好少留言,但係我都有follow tips, 希望11月b1 pass
咁有緣一次過見到你兩位
想問下個tg通常係傾咩?
本身好少入group所以都想問下之後先join
有用過日文啦
成班on9學日文
係人都知你毒撚啦
西班牙文係世界第四大語言,值得學嘅
係歐洲/北美住過一段時間
真心latino 普遍friendly好多 好熱情
識西文既話好快同佢哋傾到計
識各地朋友黎講學西文係幾好

好多時真係resource問題(por eso我反對用Duolingo)
係起手果陣用錯嘢或者冇嘢guide所以會好lost
當初寫嘅初心都係咁
加油,而家差唔多買本書同搵老師操啦,考試始終熟format同執漏重要
Je parle un peu de français et toi
點解係北美?唔係南美西文先更加有用咩?
Sin embargo, pienso que más gente elegirá aprender español en el futuro, porque aparte de popularidad, español es una idioma más fácil que otras idiomas para aprender.
美國 西文
加拿大 法文
完全唔同囉好無
hablo un poco de español también
Je ne comprends pas l'italien mais je comprends tout ce que vous dites

Je parle français et un peu espagnol
新手可以點入手?買書定上網學好?
的確係,歷史上法國係近世出過大思想家同文學家,對歐洲文化既影響係強,好似沙俄貴族同上流社會係偏用法文多於俄文
法文出名難學
youtube 可以搵到一切入門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞