【魔羅】《病港II》(58)

948 回覆
1000 Like 8 Dislike
兩名叛獵互相斜視了眼,旋即舉刀迎敵,一人朝下揮劃,一人朝上揮劃,乃雙生刀法。

眼前黑影快閃,給劃開的卻不是對方,而是兩名叛獵自己。

紅髮男子以迅雷不及掩耳的速度,單掌成刀將兩人割喉殺害。

他不是誰,正是陀蘭。

陀蘭引起的騷動,好快引起整艘珍寶王國注意。

叛獵們一個個的上,意圖去擋下入侵者,換來的往往卻是慘叫。

了解情況的老漁夫,馬上攜同全部叛獵擋在他面前。

寬敞的大飯廳中,一時變成主戰場。

叛獵共七人左右,而陀蘭只孤身一人。

「你嚟錯地方。」老漁夫為首而站。

「我只係嚟拎返屬於自己嘅嘢,唔會阻到你哋。」陀蘭朝每個叛獵都盯上一眼。

雲水手癢般,想施展拔槍術。

這大半年來,她接受了極其嚴格的訓練,對自己槍術非常自信。

「仲唔上!?」雲水輕聲問老漁夫

經驗更老道的老漁夫,深知陀蘭隻身衝破下層叛獵,顯然不是簡單人物,而沒有輕舉妄動。

「感覺無咁簡單。」老漁夫低聲問:「有冇把握一槍爆頭?」

雲水嗯了聲,手朝槍套伸。

陀蘭的反射神經如雷轟頂,身體自動自覺地變身。

「病化50%。」

其一半的身體乃至臉部,都轉化成半個病者的樣子!

「呯」至於雲水那一槍自自然然無效了。

叛獵那邊無不訝異,居然有人活生生轉變成半個……病者。

「嗰位妹妹無講大話……」宮浪紋屏氣凝神,集中精神:「你帶人走,佢交俾我處理。」

話未說完,其他叛獵開始上前。

「你確定?」老漁夫慎重的問。

「嗰兩個人病者國度出嚟,情報價值好大。」宮浪紋持刀上前揮斬:「喝──」

老漁夫拉住雲水轉身離開:「我哋一齊走。」

「唔留低幫手!?我有槍……」雲水回望身後戰況。

「你死咗我好難同首領解釋。」

老漁夫帶著她跑上第三層,叫嘎嘎跟著自己,再抱著M從後梯離開。

落到底層老漁夫解開栓著的小船,帶同一男兩女撐槳離開。
呢幾日墨b咩事
高潮位了
成班叛獵要比人滅團了
咁早有文
早文
但如果個個都係蕭生就搞撚掂
好睇
好鐘意睇啲叛獵出手,希望勁嗰啲唔好死,個劍佬同之前個忍者都幾鐘意
有早文!
嘎嘎沒有什麼反應,不懂得那地位多崇高。

緊係啦 廢到要佢救出嚟
Btw班叛獵型到
M同陀蘭都係特種病獵點解人地勁咁多
屌呢樣真啊,唔講以為兩類人黎
而家人地殺到黎,M仲未醒,等人抬走
「…我有槍…」雲水
「我有病獵會長!」嘎嘎

其他叛獵
早文祝福
唔講以為M係正常人類 廢到正常人咁
叛獵本身已經少人
又死幾個
我俾嗰隻灰毛病翼搞緊嗰陣,係我開槍打中佢
終於到雲水出場
想睇班叛獵一齊南征可唔可以唔好死晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞