輕小說 & 漫畫綜合討論區(12) 睇得曬先好買

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
睇過之前兩套,覺得前兩套好啲
女朋友&女朋友真係接受唔到
第一套就男主ON99 女主老實,都幾正路
第二套個女主直頭弱智
兩套都叫幾好笑,但第三套一黎就話要拖兩條女
男主&兩個女主啲思想完撚全唔make sense
可以由頭堅持鳩到尾都係特色嚟
明明啲劇情展開都估到7788但係每次都有驚喜
巴打你對拖劇情嘅標準都幾嚴苛吓
我基本上只要唔係ptgf明明過咗非日常篇章之後角色關係仲一啲進展都無就唔算拖
不起眼起碼幾條女同男主嘅關係喺經歷過啲事件之後有變化到

照咁計呢本應該拖到仆街
丸戶作品頭段係會平淡少少
後期有舖墊先會黎料
尤其是WA2 後勁凌厲

不過個人覺得
佢寫完WA2之後好似超越唔到自己咁
不起眼都叫做搵到市場缺乏咩類型女角, 有D特色
其他佢寫嘅原創動畫/漫畫腳本 真係睇到堆設定就知佢又玩呢D
又唔係嚴苛既,
我相信有唔少我認為拖既作品,
fans應該會好享受比人拖,
咩都唔好變都係一件好事,因為可以一直留係一種關係入面

或者咁講,好睇我睇緊咩野類型既作品
多拉a夢,我們這一家 etc 我唔會屌佢拖既

只係我宜家睇緊呢一類既作品,愛情/輕鬆系
我自己鍾意角色既轉變,

例如最近有一套叫夫妻以上(漫畫我追晒)
對我黎講就好拖, 中間你其實skip左10集,什至20集
其實冇影響,對大家理解劇情唔大影響

例如我會讚既作品, 灰原君/月色真美/戀愛光譜
都係因為有類似既成長/變化
如果有得罪大家就唔好意思
呢本對我黎緊係作者玩尻fan屎
以前撚過white ablum 1集,
其實佢既作品比我感覺似90年代既'
劇集--'東京愛情故事'

老一派既作風,唔差既,
但係fans/讀書應該幾影估到佢套路
咁快新post 留名
LM

McCain lm
我又唔覺得丸户算好拖喎
如果計不起眼,本篇13卷抽走其中一卷
啲角色發展都唔會完整

反而依家時下比較拖的作品
一係就強行降智拖event發展
一係就突然入咗支線故事冇主要劇情
有時真係唔知想點

當然如果係想輕鬆純吃糖
可能就唔會介意睇成本都係放閃互動嘅
但如果有啲作品冇糖派、又冇劇情進展
咁就會令我覺得拖
LM

咁都唔屌埋落去?
Engage Kiss木更算幾耳目一新
同加藤惠一樣花最多心機係第一女主角身上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞