[I/A]Pokemon Masters EX (117)| 寵物小精靈★3周年慶典-小智&赤紅強勢登頂/帕希歐導賞團★

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
隻game最勁係無嘢玩都有人討論
而且係無獎品 無挑戰嘅情況下
玩家都會搵嘢玩 自我滿足
催眠自己話隻game都ok

一早無期望
遊戲性無進步嘅話
佢開拍10拍20
Ultra EX Super EX
神寵極限setup拍前贏3000分
我都唔care
唔知有冇人會覺得我上面既post係眼紅課長
但我「自我認為」係睇dena呢種「不勞而獲」唔順眼
你搞d新野去引課, 我唔止唔反對, 仲會好讚成
但對比番之前既烈咬陸鯊同黑魯加, 鋁鋼龍我覺得只係將「拍3格」改成「拍5格」
鋁鋼龍係第一次, 冇可能係最後一次
呢種「唔洗做, 就等錢收」既改動, 我覺得好冇誠意同搵笨
完全唔尊重玩家
至於關卡, 戰力之類問題, 我暫時未擔心
我覺得多數玩家會擔心打一世冠軍戰hard lv1同11隻傳說, 打到關服多d
真係
完全唔理解點解有人會支持營運方增加課金成本之餘仲要對其他玩家落井下石
台仔成日講咩免費仔白嫖
免費就唔係玩家?咁不如一開始就將隻game變付費下載啦冇免費仔隻驚邊到黎咁多人氣
好似啲藍屍撐政府咁
體驗差左係點解先因為比較?
你唔會因為爭隻5/5而有關卡玩唔贏架喎
同埋我想問我落左咩井 下咩石?
呢隻game又多石派 又有補底 已經好佛
我和平主義者無意落井下石
如有誤會請多多包涵

我想帶出嘅係 佢唔整5/5拍組石盤
好難屈到啲追求完美嘅課金
你見而加個個都3/3收手
佢又有糖果啲送,最多儲耐啲先一隻5/5姐
每次心理調整到個期望係正負零嘅時候
Dena都有突破下限嘅招式
然後又要調低個期望

salon雖然我欣賞
但真係唔好玩⋯⋯
所以其實對我嚟講
冠軍hard之後已經無出過新嘢了
加上依家講到認真搞salon
真係唔使諗咩提高遊戲性了
以Dena要半年到九個月預告
估計4週年前都唔會有咩新content
平心而論Salon 如果keep到每個月有新免費角都幾好
但係最關鐽對戰模式太少
其實縱觀咁多app驚
有幾可舊角上修
係要你再課落去先有得「上修」
佢2/4/5新格,同樣原理放1/2/3咪一樣
貪心就真係擺撚到明
你講到「上修」先有2/4/5新格
新盛典照行1/2/3咁款?
我意思佢2/4/5加格,改做
2->1
4->2
5->3
都可以強化到隻角(+都算引到人追)
專登set到要上4同5
係擺明無腦貪心
已經想像到下次「新」模式
係連戰N個隨機順序天王/冠軍
全部用現有陣/數據
問題係所有盛典都係咁搞(包括所有之後既新角)
我眼中, dena只係做出將拍3既格改成拍5呢1個少少既改動
咁就增加左成倍既課金量
dena 0付出啊
食相好難睇
首先呢隻game過關只係好基本
好多人已經唔係追求呢啲野
好多人抽新野餵糖到3/5滿盤都只係為左玩新玩具
而家咁改個成本咪大好多囉,問題係件玩具無變到更好玩更精緻而只係單純加價喎
點解啲AI最近完全唔識自己上BUFF 普攻打足全場
我再幫你加強下點解有人會不滿。

3開變咗玩具冇變,成本增加。(冇得益,只有損失)

5開冇論點改,付出不變。(只有得益,唔會損失)

0-5(有就好什至唔抽)。(冇得益,冇損失)

你本身係5開話點解要同3一樣我可以理解。但如果你係冇得益,冇損失嘅人去質疑3開只有損失嘅人真係好閪。
轉載圖 有冇人遇過
有咩用

其實冇變,個畫面係提醒你一定有精靈球汁

利申:10本書
真係希望Dena將remix BGM既功夫放係新要素到

很好聽
https://youtu.be/9KEIdOznwpo
明明佢個多人模式已經整好左係度
又可以用圖章同另外玩家溝通
唔諗下點樣做好D
而家都係用黎莊園、裝備關auto刷野
要賺錢就係咁架啦
佢都已經好就d無課玩家
咁佢都要俾返啲優待俾重課架嘛
你想要5/5都可以儲糖升
利申:日抽玩家
喺唔放棄拍4/5盤為前提下
DeNA仲有一個選擇做咗可以保住個屎忽
大幅上調中精選拍組概率唔該
今次仲係大巴大巴咁車落去鋁龍fans度
人哋等緊嘅係開gmax
你唔開都算,仲想人再科水抽多兩隻
dena搵食都畀少少誠意啦
係咪覺得啲fans好恰
岩呀佢開gmax再玩呢啲野都無咁嬲
就咁擴盤然後收多差唔多double
我重課玩家都唔覺得佢呢d叫優待
巴哈啲台仔真係on9,仲唔明點解要屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞