Polaroid 買SX-70 定Now+ 好?

34 回覆
1 Like 1 Dislike
好似Now+可以
itype相低同600相紙應該係一樣
唯一分別係600相紙個盒有電池
所以now+可以用
好似600 多啲唔同嘅frame 玩
膠鏡其實係品味一種
例如HOLGA
都係咸魚青菜
影得polaroid就要接受呢啲架喇
你想要sx70 嘅好處又想影600
一係就改機 一係就買部SLR680
一係就Mint
後兩者最少4千蚊
前者自己識搞2舊 唔識搞比人搞8舊
留意太舊嘅sx70 model one 由於係用fairchild pcb 係改唔到
想平咪用instax mini
多謝晒咁多位Ching, 決定左買Now+
Ching用成點?
我突然都想買部即影即有影下女朋友,上網睇一開始諗住買now+,覺得隻藍色機身超靚。但睇咗啲評測片見到polaroid同fuji instax啲相出到嚟個效果比真係好唔同,Fuji啲成品好清晰,polaroid就好似鬆郁濛咁,所以又有啲偏向想買instax mini 40。但頭先睇完polaroid ig又想買翻now+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞