Bitcoin / Crypto 集中討論區 (467) set好止損 切忌好高騖遠

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
【聯邦快遞FDX】FedEx季績遜預期、撤指引、關閉90個辦事處 周五最多跌24% - 香港經濟日報
https://inews.hket.com/article/3354453/【聯邦快遞FDX】FedEx季績遜預期、撤指引、關閉90個辦事處%E3%80%80周五最多跌24-

投資人預期Fed擴大升息幅度 2年期美債殖利率升破3.9%
https://tw.news.yahoo.com/投資人預期fed擴大升息幅度-2年期美債殖利率升破3-9-104953090.html

FedEx 進出口大減 , 係好直接嘅訊號話俾大家聽 , 大環境衰退緊
2年期美債持續倒掛 , 依家最新倒掛幅度係20幾年來最大
嚟緊應該有排衰 , 低處未算低
投降啦
清睇到咁淡
只可以話月供低位每一次撈都係機會
咩事洗到咁
Scam
跌乜鳩
應會跌到$800
唔好呀大佬
中心化大戶聯合POW礦工沽貨
利申9up
革sir出手救eth未
https://news.cnyes.com/news/id/4957604?exp=a
貨量太多,權益證明會令遲加入既人無肉食,回本期可能好長
但呢班人果32粒係咪鎖晒倉提唔到出黎
到佢地提到出黎拋售果陣係咪應該會再插
一邊月供,一邊揸住SHHORT 倉對沖,跌啦跌啦
8000入btc 300入eth
未必落到,15000同800合理D
實穿硬前底
15000同800咪穿左前底,但兩日內穿左前底再大V上番前底企穩既話,咁就好BULLISH
咁易走2b走勢咩
Thank you and goodbye bitcoin
雙底就真係要前底係大支持先得,宏觀睇雖然真係全球都一般,但係D錢都要搵位擺。縮表姐係減少買債甚至係賣債,而債劵市場大過股市,債價跌時股價亦一樣跌,因為好多大公司/大戶都有配置債,咁債跌時要賣股去COVER,但應該就唔會賣CRYPTO COVER,全球500大公司都冇乜配置CRYPTO

另外D錢冇地方去,姐係一係揸CASH,一係擺晒D錢去做定期,仲有一個高風險既就係加密貨幣,但又唔係直接受縮表影響既市場,到時經濟好番爆升潛力最大亦係CRYPTO,有資金泊埋黎都唔出奇。CRYPTO個市場細美股幾十倍,泊埋黎既資金唔使太多就可以頂住個CRYPTO市。

希望係咁 如果冇資金埋黎,散戶又恐慌地走,BTC落10000真係唔奇
趺到80
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞