Bitcoin / Crypto 集中討論區 (467) set好止損 切忌好高騖遠

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
左一巴右一巴
跌乜鳩
有冇人到依家仲唔信係行緊熊5
加密貨幣最終只會歸零
仲未買到雲吞麵就歸零
穿埋17000先啦
咁做大哥二哥唔係CZ自己可以控制,而係市場控制bnb嚟啲機房鏈可能對啲大戶無吸引力,因為中心化咗就變相無咁安全,極端啲嘅例子有Ronin,得9個note咪容易比人攻擊,加上鏈生態都好重要,之前bnb上面一大堆scam,認真有潛力真係舉唔到例子,而且curve,aave 除咗係ethereum有服務 ,仲有去咗AVAX ,ftm ,我唔知點解啲dev唔去bnb啦,但佢地情願去avax,ftm都唔去bnb係有原因
會唔會就係因為BNB太中心化
有冇人炒vib
證券有咁多utility嘅咩
淨係見到staking有得收息就話係證券,瞎子摸象
SEC仲用緊Howey Test 100年前標準去睇Crypto
炒iphone過唔過到Howey test

我真心唔知,都只係估下估下,bnb chain一直都無好似curve嘅defi ,所以wombat出嘅時候先好似好大件事,但問題係點解curve唔去bnb chain,明明佢tvl 都好高,而嚟點就真係唔知,我唯有估中心化可能係其中一點
岩岩無野做 諗住用新電話safepal recover seed phrase,
屌佢老母 個seed phrase 佢話唔岩 我日日都記一次

我嚇到即刻抽返晒 d btc eth 去binance

Safepal 問題定我問題?
條seed係hardware wallet度
新電話關咩事 ?
我舊電話轉新電話 然後諗住綁定新電話
就入phrase recovery , 點知佢話我phrase 錯
你個seed phrase 入左落電話度 ?
係 點知佢話唔得
你奶左野啦
開過另一個seed phrase
我即刻轉返晒入binance , 一陣就買個新cold wallet
邊到買穩陣?
唔洗買過 safepal hardware wallet
你個 safepal 係一個 Air-gapped wallet 同你個 app 經 QR 溝通
開過一個新seed phrase 就OK

你 check下個app 係咪假野
點解會叫你入 seed phrase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞