Bitcoin / Crypto 集中討論區 (467) set好止損 切忌好高騖遠

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
sell the news

分析師:以太坊有進一步下跌31%的風險
金色財經2022/09/16 22:00

金色財經報導,來自加密貨幣期貨市場的數據顯示,許多投資者似乎在合併後的幾個小時內平倉了對沖部位,根據Crypto分析師Ali Martinez的說法,如果ETH跌破 1460 美元的支撐位,可能會進一步跌至1000 美元,較當前價格下跌 31%。 在合併之前,Glassnode 報告說,9 月之後的期貨和期權向後行動表明在事件發生之前存在「賣新聞」的假設。鏈上分析公司Glassnode還強調,即期貨交易者在合併後以折扣價定價ETH,並願意為下行保護支付溢價。這是基於合併事件後通過期權對 ETH 敞口的需求相對較低。
我信cosmos,但唔信大陸佬
atom發咩顛
我未玩過,點玩的?
呢個功能響隻app入面叫咩名
更多入面搵唔到,邊個tag
原來ETH 就係社會實驗
係咪幣安寶活期?
2000得0.4%

點解你地有8% 10%咁勁揪
我唔知其他人點睇crypto 啦,我自己就睇做大型社會實驗,一個以去中心化為賣點blockchain ,但上面嘅各種生態都有不同程度嘅中心化,之前好hit嘅dao咪又係笑話,所以blockchain某程度上證明人係傾向中心化,因為有效率

又舉一個例子,BNB Chain係fork ethereum ,而bnb短時間內就多次做到三哥,就係因為佢中心化,比eth有效率,做到tps比eth高而且但gas fee
又陰啲減咗
◤以太坊才剛轉 PoS 就被捅?PoS 代幣可能是「#證券」◢
·
恰逢以太坊轉向權益證明(PoS)共識機制之際,美國證管會(SEC)主席 Gary Gensler 表示,基於 PoS 區塊鏈的加密貨幣可能會被定性為「證券」。
·
目前,市場上有許多加密貨幣都屬於 PoS 代幣,像是 Cardano(ADA)、 Solana(SOL)。雖然 Gary Gensler 在發表上述言論時,並未直接點名任何加密貨幣,但如果他的說法是正確的,那麼,以太幣有可能會被認定為證券,因而適用於證券規範。

Bitcoin !
頭2000咪10%
咁點解淨係做到三哥而唔係二哥大哥
中心化左無所謂駛乜要blockchain
216 定216k
肯定weekend沽到仆街
21萬6千粒
BTC總供應既1%
手術成功,病人死亡
合併成功,幣價暴跌

要做燃料啦
Eth 今轉應該洗到 1000先會彈
你老味 反手short啦
CLS 跌到失禁咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞