Bitcoin / Crypto 集中討論區 (467) set好止損 切忌好高騖遠

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
水退其實無人可以獨善其身
而家美匯應該繼續火箭
前年都仲有qe
快喇
月供撚我忍左手半年等緊
Short 到15k再撈現貨
咁你個前提係要股市100%人都有玩幣市先得,幣市市值連港股既1/5都比唔上,咁所以實情就係要係幣市抽走資金既一早抽晒,淨番既都係舊時買落sh既人,同埋蟹左貨既人

6月果陣美股同幣市一齊急跌創新低(BTC 17500&ETH880)到而家美股又番番去前底,但幣市今次好硬淨(BTC 19000 & ETH 1350),呢下真係都幾奇怪,幣市反而跌唔落,美股去番前底/穿前底,照道理幣市會插更深,但今次冇
穿19000一陣又上返去
今次係無,其實真係無,定未黎料先,忽然幣市好硬淨,就係咁先奇,講真邊個人好肯定crypto 係完全獨立發展,有信仰既人或會覺得係,但我可能信仰不足,只係覺得未黎料機會大d
係,但我諗數據上都睇到D野既,例如資金流/FUND RATE/交易量/活躍地址/持貨3年以上果班人既倉位等等,因為CRYPTO 所有野公開,要查其實應該易D,唔敢講會點,唔確認其實應該抽身唔玩 當之後真係跌,但係夾到你上25000再落10000,做SHORT既都夠破幾次產
我真係暫時唔敢玩 依個時勢乜都有可能
啫係點?
呢一年真係冇機 熊到傻
呢家eth 升到傻
Ethw 升乜鳩
5蚊買左,12放哂
應該有機構托市,
可能驚再跌會有信心危機,
但點睇美股/美息都惡化落去
遲早連本帶利跌返咁多
Santos
星期一只要美股生性上20000無難度
有冇人知ETHW係乜鳩黎
即係用pow 挖番 Eth 出黎?
上返20000都無用啦....都係嗰句
肯定無咁快搞掂, 有信念就月供/日供啦
睇幾年極大勝率
磨到有襟花
唔跌穿19000都偷笑
100x call btc
我選擇有錢就不停入d u準備買多d eth,
三幾千蚊港幣都好,
慢慢買,熊市多數有信念既人正常都坐緊艇,
好難大手入,但少少都應該慢慢買。
Eth 今年10000就難d 不過下年年尾就有機上返5000喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞