[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [9] DLC等候區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
未玩過
呢隻戰鬥會唔會好重覆性?
所以我好鍾意後日談結局時梅莉亞既微笑
出mk 執左二手xb1同2
繼續留名等ost同下一彈嘅DLC
xb1最後既未來視同世界名畫梅莉亞
xb2既黑幕標題
xb3真係少左個咁有力既結尾
我都係今日爆左xb1加後日談,後日談力奇果兩姊弟真係好搞笑,同埋個探險戰隊,爆完機好似睇左本小說咁好唔捨得有種空虛感
想問二手xb2你買左幾錢?
XB3 9月到12月賣得咁少

XB2参考
2017/12 106万本
2018/03 131万本
2018/06 142万本
2018/09 153万本
2019/03 173万本
XB3
2022/09 172万本
2022/12 181万本
之前買咗第一集仲未開始玩
乜第三集好差咩?
上個禮拜行信和見到特價199,即刻9衝買咗先

反而第二集個價企到好硬
3前中段都幾好 係最尾兩章好趕
劇情爆點位好神 不過整體上覺得弱過12
玩完12期待太高
結果
3代個主題太嚴肅
而且真係好直接咁下下提住個主題
應該會嚇走d人
突別係2代先入坑果d(最歡樂王道)
但係遊戲系統3代d沙石少過2代好多
希望佢下作keep住個水准又冇咁嚴肅
唔係差
整體同1似但細節問題多左好多
3 去到第五第六章係高潮精彩位,跟住就水準一直下跌
今晚應該有dlc消息
第二集h漫J到依家
其實我覺得3係完美嘅收結,同時見到佢地嘗試緊一啲新方向。
我自己最鍾意係3。
都唔覺得個尾有咁差,其實成個故事發展到果個位,班主角突破左自己嘅關口,故事平淡返係好正常
3代最大問題係d敵人唔夠魅力
我覺得係因為佢有太多敵人分散曬唔可以集中寫
希望佢唔好再太執著個量,重返個質
我又覺得係本身敵人就係推動情節多過真係主要角色
劇本重點係主角群嘅成長,側重點唔同囉。
不過我同意敵人係差啲
3代個最後boss同太多路人執政官都唔知做咩
其實有冇人數過係咪總共出齊26個英文字母?
打到後面已無乜感覺
點解現在D Game 咁鐘意加DLC
老實講之前玩完DLC2 都唔會期待DLC 3 係想睇埋4佢
P5R 加左3個角色 都要比翻Extra 既25-30小時講佢地 (寫得都唔叫優秀)
XB3 DLC2 就比翻一兩個鐘頭貨仔既劇情個角色就算
好似冇A其他齊曬
我屌,dlc睇落真係都市六人組前傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞