[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [9] DLC等候區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
mio出左啦咩?
光焰nia melia我就買左啦, 你呢
光同焰我係AMIAMI買, 但我係呢排出完貨可能好多人無俾錢/撻訂俾我執到死雞, 同埋好似都hold左好耐先close返, 唔知係咪真係咁多人撻訂
居然撻訂 不過聽講再販嘅焰係劣質啲,詳細我冇了解,唔知會唔會係原因之一。
差nia
就算真係劣D都狗衝了, 鬼叫佢第一水出個時自己窮, 依家先有D閒錢可以補返, 之後都唔知仲有冇機會再販
佢光焰都有再販, 我諗NIA只要都會再販既, 唔同光焰已經再販過
都係決定買了
遲d買埋nia mio
一家人最緊要齊齊整整
幾時先出埋綠毛,話哂都係聖杯最終型態
希望出今集d figure唔好出合體個d樣,很肉酸,出返人型我就收貨狗衝
咖啡歐蕾唔會出啦
xb3應該只會出mio
焰22年再販版買唔過
把劍無咗漸變變咗透明

終於爆埋黃金之國伊拉
整體黎講我覺得XB2啲人物描寫好過XB3
XB2每個人物都會有著墨去講佢嘅故事
而XB3實際上差唔多係約蘭同美雅帶動哂6個人嘅背景

劇情方面, 我就會咁樣排
XB2+DLC > XB3 > XB2
事關XB2本傳真係太過日漫公式
打打打 > 唔夠打 > 覺醒 > 唔夠打 > 再覺醒 > 都係唔夠打 > 再覺醒多次

另外遊戲性方面
我覺得XB3比較好, XB2跑地圖有時跑到好鬼燥
本身地圖已經難睇, 啲高低差上下層疊埋一齊
場景技能不再下話, 打怪要磨血磨死, 仲要打打下越打越多怪
大部份時間死唔係因為唔夠打、或者唔夠LV
而係俾一堆怪嘅人海戰術圍撚死
黃金之國 真係必玩
期待緊XB3 DLC 可以補完返個故事
算啦,如果依家仲有就買啦 都冇得揀

2代個2手價點解企得咁硬
因為老任1手企得硬
預計唔出下一代主機,D帶都唔會平
3代都係2字頭
2代仲係3字頭
本身定價唔同
2代得港日有中文
好似三代全區中文就跌到仆街
終極版 係唔係等於第一代
yes
焰睇落舊時代啲冇買 淨係入咗光同nia
唔知點評價 但應該有下一代玩無走雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞