[Switch] 異度神劍3 Xenoblade Chronicles 3 集中討論區 [9] DLC等候區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
一定要做melia覺醒任
屌唔記得加密
幾粒鐘咩都未開放
打多幾章先多嘢玩
咁我繼續努力
我玩到遇到對方班人之後可以轉角色果part咋
有排
記得好似 因為
明明平民工作室玩2代,18個鐘就爆哂機
今集玩得仲耐過上一集先爆機,主因都係掛住做英雄任想儲齊所有英雄

上集要抽蛋不了
廿八,唔好屈
咁真係好前期
同埋提你一句
呢隻game起碼有6成內容放喺曬啲支線度
唔好錯過
上集要抽蛋成件事好鳩
仲要無保底 勁撚難抽 抽既過程又痛苦
尋日爆機,打咗17x個鐘,一同二好似都係各一百個鐘,下隻xc4唔知會唔會破二百
過幾日有dlc更新
我因為咁覺得成隻game好無癮
個人覺得最難接受就係 開環X抽卡X場景技能既地獄輪迴
每次想自己探索 搵到寶箱佢唔比我開 已經好無癮 令到探索無趣
佢唔似Botw 咁搵到就開到 / 尼爾咁 二周目開到曬
點先開到就係要靠運抽神劍 就算有神劍,可能未開夠環場景技能唔夠
怎至可能要你做神劍支線 》 which 可能requires 第二/三個場景技能
屌唔通我玩玩下 翻去城到食野衝好感度咩 (黃金國明顯 好感度需求 降翻做一半 先叫做合理,企係到餵神劍真係On9至極 完全無趣)
定係想我打爆曬主線 完全Overlevel 先翻黎解D 後期無咩用既寶箱
支線同理 好多因為場景技能卡住曬 一係你唔夠運 夠運你都要夠農先開到
我以為淨係支線先係咁設計 原來主線幾次後期都需要場景技能 你無你就過唔到 慢慢農水晶

黃金國比人讚多過本體 都係cut 左好多本體缺點
Cut抽卡+ 有限and易開既環 + 有限角色既場景技能

一隻Game 既部分(都幾主要)內容+獎勵獲得 唔係考你有幾多腦力/技術/付出幾多時間君君真真採集素材/打怪跌素材
而係考你 有冇耐性刷水晶仲要有冇極強運氣 +付出幾多時間係到無聊地不停禁 A制 餵神劍
預左會有XC2死忠比負皮 但玩落去個人實際體驗真係無咩Joy
可能2017年 岩岩switch出 除左Botw 之外無咩game 玩 個陣可能會覺得好神 好有回憶濾鏡 但拍住 XC1/3 差唔多時期玩就比下去
想問一下 奶角色 飾品係用 加回復力 定係技能回復量 比較好呀
3既玩法相比之下真係好好多
一玩係可以停唔到,因為唔會有2代咁樣無啦啦要啲技能開門又咩又盛
頭一個星期玩到停唔到
認同 2我仲未打完 3真係打到爆仲要解晒英雄覺醒同解左好多支線先收手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞