仁王集中討論區(23) 準備公報DLC ..

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

下一個DLC真田丸

會公報真田DLC
by keithKKK

Q: 一開波用咩三隻守護靈用咩好?
A: 狗 (最好用)
雀 (中 後期好好用 因為可以炸起人形boss)
魚 (唔知有咩存在價值)

我會用狗 因為殘心唔係輕易掌握

Q: 一開波用咩武比較好?
A: 用槍 因為升級時候加體加攻
血厚左 容錯率高左

Q:最多可以幾多人一齊打?
A: 兩個

Q:神社啲綠色生物點稱呼?
A:KERORO
By 暴走梳乎厘

Q:搵KERORO有咩用
A:每次拜神d藥佢會比返個下限數你
初頭係三個
即係你上次用哂d藥死左
出返黎佢會比個你 呢個下限數有得加
上網話每搵到5隻keroro加一個
忍者技都好似有得加
By病蜘蛛

Q:幾時應該換武器?
A:(第一週目) 攻擊系數有更高的就換
升盡熟練度會有武技點
所以唔建議用死一把
武器唔同防裝, 防裝個效果靚的話, 差10防都唔太大分別
武器的效果再靚, 都唔及高1x~20攻的
By btw=between

Q:其實九十九狀態果陣係咪無敵?
A : 係,畀人打中係扣條bar
唔畀人打中可以維持到10秒的話
中2下就少左4秒
如果有辦法開住九十九武器期間內不斷獲取精華會不斷廷長個時間
By btw=between

Q:點先有多啲仙藥
A:打怪跌 / 奉獻裝備隨機獲得,另外,神社KERORO可以祝福你有機會跌多啲仙藥

Q:有冇得好似BB / DS 咁背刺
A:有,要學技

Q:海坊主果度對面有個火唔知點過去點燃,係咪唔點都得
A:點兩個就夠用,你講對面個火應該係boss門口對住果個? 果個要上樓梯,去到架爛船到跳落去(後面有隻野射箭果到),果頭就係火祭壇。
唔點火會打得好慢,因為海坊同啲史萊姆怕火,你唔用火清左啲史萊姆個變數會大好多,因為隻海坊 啲破壞光線一下秒。點完火打stage1易好多。如果你夠火護符都可以唔點火入去

Q:有冇得重置點數?
A: 去商店買六道輪迥書
By佐助型毒J
注意: 咁本野應該真係愈買愈貴
第1本。1萬
第2本。3萬
第3本。10萬
By player&阪本龍馬

Q:加好友有咩用?
A:見到你好友的血刀塚, 打死佢可以汁哂全套裝備

Q : 如何增加武功?
A : 稀人 常世 pvp 刀塚 (敵對勢力獲得武功會有加成)

Q: 修羅難度點先有?
A: 買DLC
暫時已知套裝發動全套效果所要既屬性需求:

立花 9體 9武 (西國)
井伊 12體 13技 (赤鬼)
柳生 10體 12技
雜賀 14體 15技
大谷吉繼 15體 16技 (謀將)
小早川 13體 13武 (金吾)
足利義輝 13剛 13武 (劍豪)
本多 15剛 14武 (東國)
島左 15剛 14武
盾無 17剛 17武
丸目長惠 12體 13武
怪童 13剛 13武
德川 15剛 14武 (大義)
漆黑 16剛 16武 (黑鬼)
信長 16體 17武 (霸王)
鳥居 14體 14武 (堅守)
政宗 17體 18武 (獨眼龍)
蜈蚣佬 17剛 17武 (勇武無雙)
小十郎 16體 17技

BY 武田玲奈

https://youtu.be/LfgZ93h-Sjg
小留 果幾粒野

整裝備 如何製作+10
+0合+1 等於+1
+1合+1 等於+2
+2合+2 等於+3
+3合+3 等於+4
如此類推
+9合+9 等於+10

如何有+幾武
鍛造係會出+1(不過唔建議曬材料)
打怪會出 +3-+4
再後期
打 轉 (俗稱6廢老) 都會跌 +5-+6
或者
夠攻力 打百鬼 都會跌+5-+6 和飾物
(難度 修羅會出+10 以上)

仁王重鑄一覽:

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=08448&snA=2441&bpage=1&top=4&ltype=&keyword=

巴哈 1.12
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l3_tiIQ_n4opeskDSVR24zgfMLbXuMGwRm0adLM7u2Q/htmlview#

重甲流
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=08448&snA=1858&bpage=3&top=4&ltype=&keyword=
稀人同場主需知
以下 純粹個人體驗分享
有咩錯漏或補充歡迎提出

Q: 常世相伴與萍水相逢(召喚稀人)有咩分別?
A: 常世情況下
網友可以幫你開門(帶動劇情部分)
可以幫你參拜神社(不會回復道具,但會出現特殊效果 如近攻加成或增加獲得金錢等等)
可以開刀塚
可以復活對方(類似gvg 能量棒方式無曬就失敗 但可以去神社參拜回復能量棒 不過會沒有加成效果)
怪物數量會增加
萍水相逢下
網友唔可以幫你開門(帶動劇情部分)
唔可以幫你拜神(得場主可以拜 同時可以回復道具)
唔可以開刀塚
唔可以復活對方
怪物量無增加

Q: 召喚稀人時 到底開唔開刀塚好?
A: 因人而異 見稀人唔幫手就唔好再開浪費大家時間

場主中伏黑點
魔王耀變 斷橋
柒小福 滾石
海坊主 跌落海 boss咀炮
小心 落石陷阱
歡迎追加
更新炮友list 9/7/17

歡迎加入
想問下玩槍 剛 忍同咒大約點幾多好

上面有片

幾lv?400?

上面有片

我知 但係佢好似唔係玩藤堂 冇咩點加剛 我想推高少少個血量 但係唔知點分配剩底果啲

幾lv?400?

係 岩岩上左400 點左99 體武技 同25靈 剩底點配好

幾lv?400?

係 岩岩上左400 點左99 體武技 同25靈 剩底點配好

我自己就
99體剛武
45咒
40忍
30靈

好似係
炮友list 想加返啲活人入去

歡迎加入

歡迎加入

多謝老細支持

歡迎加入

歡迎加入

歡迎加入

終於公佈dlc
想問下點樣用合魂洗走繼承技 啲武器好多都係得白技好廢

升到滿愛用度先過到招繼承技去本體
如果無同本體啲技有衝突

升到滿愛用度先過到招繼承技去本體
如果無同本體啲技有衝突

原來要愛用度 唔該巴打
頭先忍術禁錯制學咗個立殺代替箭符
本身想學剛力2同埋玩忍係咪2周先開始好 依家忍得10
頭先忍術禁錯制學咗個立殺代替箭符
本身想學剛力2同埋玩忍係咪2周先開始好 依家忍得10

三週先玩
終於公佈dlc

準備....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞