[永嘉之亂]五胡亂港 「蝗 蛔 蝻 蠙 鬼」

34 回覆
21 Like 3 Dislike
蝗 = 蚑

鬼 = 黑鬼 白鬼

亡港矣

thx
蝗 蛔 蝻 蠙 螝
中文字真奧妙!
蝗 蛔 蝻 蠙 螝

你唔派軍隊去 搞掂佢地?

你咪其中一路
蝗 即蚑 上中下路無孔不入
蛔 即蟶 聖戰士也,據尖咀新界
蝻 據窮區公屋
蠙 據各家各戶 假日空群而出
螝 蛨:據中高層職位支配港奴
蟔:黑工橫行
蠸 本地士族及專業霸權
苯 港奸也 實為笨蛋

蝗 蛔 蝻 蠙 蟔四路在苯帶領下相呼應
蛨 蠸 同盟 支配港奴
蝗 即蚑 上中下路無孔不入
蛔 即蟶 聖戰士也,據尖咀新界
蝻 據窮區公屋
蠙 據各家各戶 假日空群而出
螝 1.蛨:據中高層職位支配港奴 2.蟔:黑工橫行

蠸 本地士族及專業霸權
苯 港奸也 實為笨蛋

蝗 蛔 蝻 蠙 蟔 五路在 苯 帶路下相互呼應
蛨 蠸 同盟 支配港奴

吾等休矣

低等黃種人 如華人漢人

低等黃種人 如華人漢人

慳返啖氣啦你 你係連登出哂名ON9

屌你個老母, 最撚記得你, 係港超POST話搞全華班係種族歧視 又撐埋D垃圾狗隊港會 深潛啦你 呢個香港呀,關你班外族撚事咩

佢咩來頭?

低等黃種人 如華人漢人

屌你個老母, 最撚記得你, 係港超POST話搞全華班係種族歧視 又撐埋D垃圾狗隊港會 深潛啦你 呢個香港呀,關你班外族撚事咩

佢咩來頭?

踩港撚黎, 成日借英文同班鬼佬黎踩低廣東話同本地人

踩咩港
不嬲支持多元種族同粵英雙語

低等黃種人 如華人漢人

佢咩來頭?

踩咩港

支持多元種族
但係又話蟥 低等黃種人 如華人漢人

回應翻你上面嘛

佢咩來頭?

踩咩港

支持多元種族

回應翻你上面嘛

呢到香港, 話你班蠻夷係五胡有咩問題
除非你係其中之一啦, 被人歧視開所以鐘意搞乜支持多元種族

香港幾時由班北方難民做主

踩咩港

支持多元種族

回應翻你上面嘛

呢到香港, 話你班蠻夷係五胡有咩問題
除非你係其中之一啦, 被人歧視開所以鐘意搞乜支持多元種族

香港幾時由班北方難民做主

唔通到你班異族做主?

反而本地粵族又變異族?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞