【癡線!我畀人呃完錢仲要收留埋佢個前任】

1001 回覆
387 Like 40 Dislike
好故,感謝你唉瘋人
睇返又覺得自己可以寫得更好
係咪就好似人生咁?永遠都覺得自己可以做得更好
好正 留名支持
準備追番樓主嘅文
由換個時代睇起,間中追下,之後表姐故覺得好好睇,就keep住追。

見上面有巴打講「基神」,唔知邊個嚟,就慢慢追po,原來係「因為系列」,對五個女仔既發展同故事有興趣,但對「基神」、lego等一眾男角就無

而家追左女神、梁山伯,想問仲有邊個故係佢地5個事,同有無閱讀時序
頂諗住儲幾日文完來直入咗結局
睇完了,我覺得故事收尾好似收得有啲快
但現實中應該唔少人就係咁完咗
有啲可惜,真係唉瘋人
好鐘意睇你嘅文,一直以嚟我都喺你嘅文搵到我對感情嘅睇法同做法。我個人都好偏向悲觀所以好有共嗚,好多謝你一直寫文,只要你一日寫緊文我一日都會睇
去一轉機場,望住啲人喊住道別就明
唔係一句話走就走,每個人都有唔同嘅無奈、考量同包袱。
離開有離開嘅理由,咁點解留低嘅就唔可以有理由?
一般有人覺得唔離開係抵死同埋廢嘅時候,我會反問呢個問題。
其實話走就走到,係好幸福,但唔應用自己嘅幸福去嘲諷走唔到嘅人。
多謝巴打我會繼續寫
其實唔一定順序鍾意睇邊個就睇邊個
公海就係最多呢啲人
一味淨係識得笑人留港撚,懶清高咁
講得啱
每個人都有唔同考量,我覺得只要係經過深思熟慮,就值得尊重
咁留喺香港嘅人咪又係會屌人移民撚
都係咁講啦,任何嘢都會有對立面,但呢種區分走向太兩極化
先撩者賤
因為根本有人專登引戰,明明呢兩gp人本身無矛盾
其實點解走一定係好,留係度一定係廢
由一開始我都唔明點解
最痛不是知曉自己失去了,而是知道自己差點擁有過。

巴打究竟經歷幾多先寫得出咁多遺憾嘅故事or真人真事
啱,網絡世界,尤其係連登呢啲地方。本來無矛盾,只係角度唔同,出發點唔同,就係有啲人冇諗過去了解對方點解咁諗,總之唔係佢認知範圍就一句「得」埋黎。
你話返佢,佢就話你一開始留言態度差,懶清高,所以先「得」你。都On 9
感謝iPhone巴打又寫個好故,睇到最後好唏噓..相愛但因為現實因素唔可以一齊到最後。另外基神出現真係好驚喜,佢話要返去陪另一半,應該係Cathy? 佢地終於有個好結局
係Cathy

願大家憧憬的未來,如約而至。
原諒我等全文先一次過追。
幾年前開始睇見唉瘋巴啲故,然後翻返追,睇你嘅文,就好似感受住你嘅感受咁,例如有段時期嘅故更深感受。(可能係我FF)
Sad end Happy End 拗嚟真係無謂、同時又諷刺,真正嘅創作某程度上就係自私、唔需要過分理會讀者,喺異地感受更深,創作係應該自我,無耐呢樣喺呢個城市亦係最奢侈。真正嘅sad end係人生未end我自己好鍾意聽、感受每人個人嘅故事,而唔係結局。
睇到最後又再次回憶出返嚟,我冇推算錯嘅話,女主走嘅時間同我好接近,而當其時能夠好好道別、有情緒嘅機會都冇,又或者,冇好好道別都係一種happy end。

巴打,隨心之所往,呢句可能好奢侈,但相信亦係令自己不忘初衷嘅水泡。
無論如何,都請先努力生活、好好生活,共勉。
多謝巴打
終於睇曬!好多謝你一直堅持寫故 無論變成點往後日子幾辛苦,呢到都會係你嘅避風港
好快又見面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞