【癡線!我畀人呃完錢仲要收留埋佢個前任】

1001 回覆
387 Like 40 Dislike
咁一齊返未
Bella去左英國wo
好好睇 多謝樓主宗左個咁好既故
多謝樓主,慶幸有追到呢個故
目前計劃中執緊稿
結局了
好有感
我上年都經歷過
我明白
睇完個故無力感好重
最後晚餐
可惜世界急速變奏 甚麼都給這巨輪沒收
睇完真係胃痛
男主角女主角同以前筆下既角色有少少唔同
莫少有一種小人物大時代既感覺
Bella有一種曾經熱血過既人既影子
離開係依個時代既題目 同夠唔夠愛真係無關係
依一點睇到我好傷心 因為我同我女朋友上年就係咁分手
你話佢唔夠愛一定唔係 但就係俾離唔離開依個交差點令我地分開
我知道依座城市有部份人真係需要離開去重拾受傷既自己
亦有一部份人依然唔想離開 因為佢地有自己想做既事 有等待既人

最尾基神出現真係令我wow一聲 我唔知係唔係 如果唔係請指正
我係好中意女神故 但望到基神由以前輕狂 覺得自己改變到好多野
到最後只係想努力沖一杯咖啡 個感覺太真實
依家loop緊最後晚餐
出書一定買 支持你
點估到去到最後又係唔可以一齊
一支公,寫嘢又係網上交
點解唔可以一齊走
比我會走
驚搵唔到食同冇錢唔想拖累bella
離別時人越念舊,期望能停住沙漏
songlist好中
嗰個男人就係基神
肥基!?
好好睇
講撚到佢而家好似好搵到食咁
都係搵唔到,但佢覺得唔洗拖累Bella嘛
好好睇,多謝!

睇完即諗起這歌

遊玩時 開心一點 不必掛念我
來好好給我活著 就似最初
人生真係充滿無奈

多謝唉瘋係充滿無奈嘅地方,寫故同大家分享
雖然如果我係莫少,應該會選擇跟Bella去英國,始終如其他人所講,莫少既工作無地域既限制。不過我都明白莫少對自己前途懷疑而鬆手呢個決定,好可惜但好寫實。但係見到兩位主角最後咁樣分手,搞到兩個都一身傷曬,真係有d心痛,只能期望最後佢地將來能以更好一面再相見甚至再續前緣。But anyway ,個故事寫得好好,因為真係好少有故事會有咁多內心描寫。

後話係寫比同莫少有同樣經歷或姐抉擇既人,或姐你當係我對結局既讀後感:
要做一個決定是艱難的,正因為不知道結果,正因為會有截然不同的將來,才會叫選擇。如果知道答案的,那不是選擇,是作弊。
但是決定總要下的,選擇了的就是選擇了,會發生的自然會發生,即使後悔了也僅僅只是後悔,不能改變什麼。因為過去了的事就是過去,亦都只存在於過去。
但時間會沖淡一切。總有一天,當你回想起總總一切,那怕是後悔,你會發現,原來是那麼微不足道,原來也沒甚麼大不了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞