大批越南人逃出柬埔寨賭場影片熱傳 柬媒指疑涉拘禁 警介入調查

144 回覆
178 Like 2 Dislike
據柬媒報道,柬埔寨邊境一間賭場8月18日發生大批越南籍員工逃跑事件,網絡流傳影片顯示有數十人狂奔逃出一棟大廈,並紛紛跳河逃走,當地傳媒指事件疑涉非法拘禁問題。警方證實發生越南職員逃跑事件,已介入調查。

事件發生於柬埔寨南部干拉省一間靠近邊境的賭場,位置與越南僅一河之隔,事發時有近60名越南人集體衝出賭場逃跑。也有柬媒指該處是經營網絡賭場。

長約1分鐘的網絡影片顯示,數十人衝出一棟大廈,大部份為男性,建築物外有多名疑似保安試圖攔截,均未有成功,現場部份人手持長棍並追打他人。及後影片顯示有多人跳進河裏逃避追捕,據《柬中時報》指,河的對岸為越南領土。

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=457811569587970

成班爆門跳河咁撚勇
D保安一個都捉唔返
證明中國是最安全的城市
好似玩pubg咁 成班搶唔到武器敗走
集中營
警方介入調查就係幫手捉返啲人返去
越南人都會團結走

幾百個中國人 幾個看更都會乖乖地比看更打
唔知有冇保安走埋一份
呢個策略可行
咁多人一齊跑,攔都攔唔到
佢又唔敢光天化日開機關槍

越南仔有種不過華人未必有人敢做帶頭,行先死先

不過條河另一邊已經係越南
係都死都游返過去
越爆越多
有冇人可以post上babycondom問下班腦殘中女師奶呢條片係咪移花接木?
咁都好d 返自己國家
唔敢光天化日開槍,柬埔寨黎㗎,會唔會天真咗少少?
最後好似有個快艇阻住佢地
佢地會話有內情 唔係咁簡單 可能係佢地逃獄
其實就係非洲班草食動物抱團既生存法則

大家一大堆同類圍埋一齊飲水過河逃走
後面棟野係賭場?
已經有警察係機場派傳單阻止,班babycondom有咩反應
投奔怒海
D 警察玩政治
babycondom 憑咩覺得kk 園件事係假
其實越南人南亞來講最好勇鬥狠
唔係當年咁撚多難民大茶飯咩

中國人就
中國人唔會想逃走
只會想留喺度做高層,剝削番新黎既豬仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞