區諾軒 趙家賢 到底講咗咩?

276 回覆
11 Like 47 Dislike
係咁比人屌
係出面屌入面認罪
嗰45個入面屌柒佢哋呢?幫佢改咗個朵叫茶杯添呀無邏輯資格論
係咪兩個篤灰
好似係喎 仲要篤完 再講對唔住 拎曬光環
係咪佢哋做污點證人,現時只係傳聞啫

但假如係消息係真嘅,只可以講佢哋兩個被指控做首要參與者,国安法底下十年起跳,理解到 (唔代表接受) 點解佢哋會有誘因督灰嘅
第三十三條 有以下情形的,對有關犯罪行為人、犯罪嫌疑人、被告人可以從輕、減輕處罰;犯罪較輕的,可以免除處罰:

(一)在犯罪過程中,自動放棄犯罪或者自動有效地防止犯罪結果發生的;
(二)自動投案,如實供述自己的罪行的;
(三)揭發他人犯罪行為,查證屬實,或者提供重要線索得以偵破其他案件的。

被採取強制措施的犯罪嫌疑人、被告人如實供述執法、司法機關未掌握的本人犯有本法規定的其他罪行的,按前款第二項規定處理。

唔知邊個source睇過,「從輕」、「減輕」喺支那法律有唔同意思,「從輕」係可以將判刑個category向下調,即係本身係十年以上,而家有機會跌落去3-10年個範圍
應該唔止3年 判足10年既話..連埋呢兩年都扣假..都要差唔多6年
篤灰真係好撚癲
全部人對佢最mean,連佢跌咗隻耳仔都拎嚟笑
讀案情嗰陣好似直路skip咗佢嗰part
茶杯咩意思
戴點都死硬
佢同肥佬黎都好大機會返支那審
得一隻耳仔
單邊耳仔
茶杯有幾多隻耳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞