公司啲IT狗係咪淨係識叫人restart?

303 回覆
1121 Like 218 Dislike
Restart 咪 actionable solution 囉
其實restart 都有好多種同唔同方法⋯⋯不過世上總有人唔識又鍾意挑戰。
其實樓主唔鍾意成日restart 可以俾錢買 server 用唔好用 pc
你搞清楚server 係咩黎先啦
我覺得係最好笑既英美劇,歌劇院個集笑到仆街
噢!我又真係唔識喎!謝謝指教!
十足十call center D IT support 次次打上次都係叫restart 熄機開機 附近有冇野影響 有冇開錯野 真係好撚on9 最後就話checkcheck幾日後就話冇事發生做唔到任何野 IT supoort 狗真係好撚好做
自動聽電話好笑d
我部機有啲問題
:你restart 咗先啦
我打比你之前已經restart 咗,都係唔得
:再restart 多次

屌你restart咗幾次就係唔得先搵你
公司請你返黎叫人restart
解決九成問題
公司部電腦restart 一次都要15分鐘咁仲restart咩
restart 咗係冇咁慢
roy算正常,moss先痴線
小弟做r&d 要試好多software, 要部有admin right 嘅機都應該好合理,又係比IT 左一句又一句,搞撚左成個月先話可以買,但唔入公司network。之後收我條team每人一部14k 嘅垃圾thinkpad ,gpu 都冇張,想做AI training 都冇。話我地自己買機,叫佢寫張衰仔紙support 唔到我地又唔肯,我買部katana full spec 都係12k,話我地出去買啲機係水貨冇保養,小佢部水貨畫cad嘅機換個風扇都等兩日叫廠黎換。
Btw 我哥都係做it support, 佢聽完都係講句「係你間公司啲IT support 廢啫,要解決r&d 的問題多的是」
得你部電腦有事唔restart你部唔通restart server咩
我公司it會做埋換光管
唔鎖住一陣請個傻仔返黎送公司一套支那全餐點玩
你可以嘗試restart埋你自己
食屎啦佢地
有d問題就算識整但係冇權限都係搞唔點 例如update下device driver.
restart to push GPO, IT9 hard to explain
咁我相信你間公司都唔細,就係咁先更無可能俾admin你亂嚟,試嘢唔入公司網路係基本。
買機要經公司vendor,你就拍心口唔使support啫,你將來另謀高就,下一個無你咁叻,唔認數呢啲故仔大把。廠機點都有spec會啱你心水,你唔好諗用出面街價做比較,大公司跟規矩做嘢啦
Reboot解決9成問題
唔信就唔好再Call IT
你restart 咗姐
佢未restart 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞