旺角申子居酒屋晚市重開約一星期後 又再被迫暫停晚市14日

159 回覆
16 Like 90 Dislike
旺角申子居酒屋晚市重開約一星期後, 又再被迫暫停晚市14日。而根據昨晚在申子居酒屋的客人表示,店員已分兩次時間再三確認客人的針咭及安心出行,理應沒有遺漏,但依然被罰停賽。

食客回應節錄:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10158422332051829&set=a.108152806828
...
"這家居酒屋不久前被限制十四日晚市堂食,重開才約一個星期,店員小心謹慎,進店前,叫你量度體溫、嘟安心、再由店員親自拿著電話掃針卡。

吃到一半,店員再來,謂安全起見,勞煩再睇一次安心與針卡。晚飯中途店員要再看一次「安心出行」,真係未試過,我們一枱人欣然再拿出來讓他檢查一次,大家知道這家店必然是重點招呼對象。

晚飯尾聲,突然一群軍裝殺上二樓,厲聲說:「戴番口罩!」,全場人黑臉,閣樓本來的高談闊論瞬間消聲,空氣中凝住一股沉默的憤怒。"

...
check左幾次都中招
佢哋啲員工🤔

此外,警方亦向涉嫌違反《預防及控制疾病(規定及指示)(業務及場所)規例》的5男4女發出定額罰款通知書。巡查期間,執法人員在黑布街74至76號一食肆,發現一名姓黃(21歲)男員工未能提供有效的疫苗通行證,遂向他發出定額罰款通知書,並票控有關食肆負責人,該食肆亦須暫停晚市堂食14天。
已經查兩次咁穩陣 竟然仲有5男4女奶野
黃店?
黃到唔應該唔識嘅黃店
黑警算唔算加深不同階層敵意?
稱黃就搞到你收皮為止,去英國做好過
雖然唔算好食又貴,但都唔好搞鳩佢啦
5男4女應該係其他鋪頭?

連員工都未打針 就唔好講到食客累鳩佢地停晚市
CLS
安心對抗疫根本冇幫助,純粹係工具打壓異己維穩
搵藍屍混入搞鳩你
搞到你執笠為止
新香港就係咁
不嬲都係淨係用黎搞鳩黃店
藍店點玩都無事
苗撚準備?
希望可以在場親耳聽到你高呼以上呢幾句
其實而家叫自己黃店唔覺得好諷刺咩

一入到去第一句就叫人掃安心查針卡

黃乜鳩
真係玩撚曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞