[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (123) MHW世界第一

1001 回覆
0 Like 9 Dislike
今日先響第度見過,一見你上面可以轉頁就知
要100%全新唔洗人力物力咩
80%新 但骨架用一樣
啲人又屌xx龍咪即係xx龍咁 多幾招咋嘛
唔係必需
所以2同3都無咩差別
關於煉成我測試了

測試結論是這樣的:

1.煉成有固定列表序列,可S/L把煉成結果套給需要的防具

2.透過看武器的傀異強化項可以把當前序列往後順延,在序列前插入幾個新的煉成結果

2a.每次狩獵回來後這個序列只能插隊一次,例如你看過火龍的攻擊強化項,當前順序會插入ABCDE,看過火龍的銳利度強化,這個序列會是FGHIJ,因此每個武器有5條序列,但採用哪一條序列視乎你最後看哪一項,這5個序列是固定的,要更改只能出去打一場再回來。

2b.不同武器出的序列傾向不一樣,例如你看過雷狼武器,出力之解放、雷屬性強化等雷狼裝備的技能機會率較高,金銀火武器的序列會傾向攻擊/超會心/廣域化/堅如盤石這些火龍系裝備的技能(我出了兩次攻擊和兩次超會心)

3.如果鍊成結果裡的技能在你煉成的防具系列上有(不管這個部件有沒有這個技能),該技能有機會被替換成另一個技能(例如我將雷屬強化的結果套到雷狼龍或電龍系列的部件上,雷屬強化會變成翔蟲能手),但這個技能變更不是絕對的,鑄鐵系列的手有雷屬強化,但鑄鐵系列還是能疊加上去,大概是官方為每條龍的對應防具系列設定了不會出哪些技能
迴距係咪唔會出太多
我出到3墊步好難瞄準
1-2就夠啦
3好多武都會太多
想問下 食菇達人 食爆炸菇 個鬼人藥效可以疊幾多?
銃槍我出3
頂要搵過粒石,佢自帶3
屌 眼花唔小心禁錯掣洗走左招防具技好撚心痛
泡狐希少種係咩
原來仲有人會開auto save ?
我係估唔到新武都係R10
護石未封頂
但武仲LOCK住1-2階?
可以re load返架?
你冇auto save咪不儲存離開
巧擊連埋迴性
唯有下次會再出返,心痛
新嘢,有傳龍屬,武器形象係蝴蝶
呢度啲人支唔支持改石/改裝
無遊戲體驗,不了

返工算
冇話支唔支持 唔好走上黎晒/笑其他人手動肝
各有各玩要改咪改唔洗問過人亦都唔洗話我知
唔支持
刷技好深淵咁 屌
想問最強通2速射係邊把? 迅龍定黑蝕?
金火
改完仲要黎求認同既話可以走先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞