【my little airport live 2022 你望吓嗰邊】2

1001 回覆
36 Like 5 Dislike
Hello pm me loveu4everyes
編曲其實好好啦
Mla歌迷們其實平時聽開咩其他歌?
粉紅A
完全冇變質+超級高質
不過第一個條件已經唔fit
潛水左咁多年
咩都聽但對indie會比較敏感咁囉
咩都聽
不過比較欣賞嘅都係啲唔識點唱歌嘅人
e.g 周國賢、serrini
2019個次mla live有幸買到飛去睇, 順手買埋好似係寄賣嘅粉紅A新碟(當時)

一聽愛上
跟阿p聽post punk
當初發現when the party is over 係寫比snapline女鼓手嘅時候好興奮
原來兩隊鍾意嘅band惺惺相惜
鐘意左佢地十幾年啦咁就
為藝術犧牲真係好撚正
其實我份人好喜歡band sound
我喜歡粉紅A既程度比mla可能有過之無不及
期待
咩postpunk
例如?
乜嘢範疇都會聽,外國乃至本土都會聽下,視乎心情就聽邊隻歌

不過本人鍾意聽本土音樂emo,rap, hip-hop,lyrical呢啲用廣東話聽感受特別強烈
我覺得粉紅A-為藝術犧牲 入面d歌,
好似將我日常生活當中胡思亂想嘅碎片收拾成歌咁樣
我唔係好形容到
但我聽完隻碟之後, 即刻youtube係咁追住聽1追到十幾年前個堆歌

只可以講
我點樣迷上mla, 就點樣迷上粉紅A
求尾場section 1/2/3 2連
https://t.me/chzqqd
放 13/10 section 1*5 4連/2連
保護啦,同埋今次大家喺入面真係生性少少唔好嗌口號嗌到入晒聲喇,有啲嘢唔駛下下嗌出口嘅
求16號尾場 8:15PM 單人
第1-3排
想要兩連thanks https://t.me/tsunameeee
原價+手續費($1390)放 :

13號 星期四相連2張

Section 2*3 (第二排中間位)
Row W

留Tg~
打去售票處問吓
有,上年都係用,我喺通利琴行拎飛,直接開個Apps俾佢睇
買嗰陣時唔係應該要入信用卡咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞