[LoL]英雄聯盟 S12比賽討論區(1031)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
搶口ceo joe失蹤左幾耐?
屌你好彩冇睇livet1 pick得單核心好心你就保好姑媽啦,人地次次都call齊三個黎dive,keria同oner就永遠影都冇,第二場bp唔靠jinx點影啊。姑媽game場上俾lsb姦場下scapegoat俾人屌,真係好l可憐
咁就要問下點解t1得姑媽一個carry英都可以放生佢放生到俾人dive三次我排位嘅時候遇到咁嘅情況quit game算
下唔係點啊?你想佢pick隻jinx唔食cs等對面aphelios獨食一座塔啊?game2唔怪打野輔助怪ad你都on99
Dk 仲危過t1
利申dk粉
佢明明係唯一carry英但係俾人放生左十五分鐘然後有人會覺得俾人3越1係ad問題
認真問佢除左ezreal 7啲有咩玩唔到?
但係nautilus msi完全俾ming gap
I'm readychovy世一
覺得guma係戰犯嘅人究竟有幾on9
呢個年頭仲有dk粉
KERIA咁玩唔係第一日,但比人睇串晒
GUMA之前都識避,明顯走但又未做夠眼位啦

重有溝通問題,大佬下路DIVE都LOOP左3次啦
上面打完大交就即刻去COVER左先啦
最差一定係KERIA囉
首先 我唔係捉戰犯
t1被人咁姦法 肯定唔係一個半個人既問題
其次 summer guma的確好多決定上既mistake
操作亦唔係最top既狀態
game 1 巴龍位過牆追擊被人charm中

你勁撚識嘢
呢場我真係怪唔落佢,佢俾人放生左咁耐,下半野區視野又唔夠,唔通真係十五分鐘唔食cs放一塔咩。keria今場roam作用係0,線上作用都係0仲要一早俾人打到冇態,忍l左佢好耐
點睇你個名想上賊船
除左俾人charm中,我完全睇唔出佢第二場有咩問題但係我未睇見到twitter瘋狂屌佢以為係佢送都2-0。次次都要adc做scapegoat咁輔助幾時先意識到自己好l大問題?
其次,論操作論狀態,keria同oner肯定係最差嗰兩個。
再講guma game1俾人鎖頭冇晒summoner skills,結果keria一樣閃現避cc害死佢,反正我真係好睇唔過眼咁願意犧牲ad嘅輔助
好似有ping燈同姑媽講對面可能靠下,但姑媽唔願走先比人dive死,不過oner都有問題,隊友講梗對面可能靠下,結果佢唔去保隊友而係走去打野怪
啱啱去睇返係ping河,覺得佢地有可能食龍。退一萬步黎講嗰個moment姑媽係可以企好啲,但係揀隻jinx隊友放生佢又做唔到咩優勢,點解首先係怪ad?roam之前視野又唔做好支援又永遠慢半拍,俾人越塔係好正常
真,佢唔中意對線期用條命保AD唔緊要
但團戰D判斷比起spring差左10倍,唔想做下把位就連躺贏都躺唔到
認真講 keria一直都有遊走幫其他路架啦
捉到人咪做到嘢 捉唔到人就算做到視野都係比人屌放生下路

以前嘅姑媽係下路自閉識得有危險就退去2塔唔比人dive
再慢慢farm等機會
邊會好似今場唔止一次係下路一塔塔底比幾條友包圍sm

on9位係明顯姑媽冇之前咁好態搞到T1玩唔到之前個玩法
但仲繼續玩 呢個係全隊所有人都有責任
唔洗捉 5個都是戰犯
懷疑姑媽以死相諫
keria係下路雙人線本來就唔係以AD優先,改左幾個meta都仲係咁玩
oner又係,玩親乜野都有條固定path全清野怪
比人摸透晒都唔肯改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞