[2022/23 #51]連登巴膠恥笑肥黃開辦返工專線專區

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
城巴稽查
睇982x魚量 由會展站通車之前 睇到今日
就嚟3個月
真係辛苦佢

對面站嘅686 望都唔望
比個新區佢都好佢都會諗點樣搶舊區客
e.g. 793/796P/20A
應該796S交比九巴做,縮去彩明改逆走至將南海旁出入將隧,恢復全日改名90A。796P全日化拉去將工,改經九龍灣,宏廣,承啟道,馬頭圍下路後跟796X至尖東,改名796F。796X改經漆咸道北,理大及紅磡車站。296D拉去將南海旁及調景嶺。796C改經唐明街西行,縮至旺角道改循環。795X+796E每日全日化,795X/P縮至維港灣,796E飛九龍灣,改經太子道西,界限街,加經長廣及美孚。703+296B復辦全日取代296C。703跟296C海盈至觀市,296B拉去又一城跟前796B,加兜一圈石硤尾及達之路,改經將南海旁及將藍隧。

直頭係正式時間表咁,核突震
0732係屯市排緊上30橋就見到部有十零廿個客嘅55擦身而過 唔錯啦 欣田+紅橋兩站
屎想再減?
982X應該唔算惡臭啩 都要咁
而家好多聯營線都可以一眼分到老九/屎水時段
屎水學埋厹咁要追求100%載客率
同埋一過海班客自己用腳選擇,咁可以點?
976a開得太早
eta預0815到藍灣
應該短途客都冇
咁係佢蠢,一講起轉車站(果時796S已斬剩晨早同深夜各2班)就應該拉入工業邨封死厹後路
咁793客就應該有,但成個pool倒多10部點維數
咪即管睇吓795X吸唔吸到客
嗰d可能係膘客
膘?
厹有月票
你講果兩條都係兩巴梅花間竹開車
拎307做例,我當一個月返20日工來回都坐
厹月票維返19.5一程,屎水班次係24.7
仲未計星期六日可以拎月票坐其他路線出區
兩條加埋做得返796c原本客量當佢贏
深水埗本身份額唔細,呢班倒硬落鐵
咁睇吓彌敦道旺角至油麻地沿線嘔唔嘔到客
仲未計九龍灣出深水埗方向分段5.5
但係鳩巴好撚焗冇膘嘅我坐返屎水算
十架PVR講緊幾千萬投資架
796s真係衰在搣唔走寶盈/調景嶺嗰段

如果當年搣走嗰段,再拉去將工,起碼康城起緊嗰陣做到d 地盤佬客
0810 開277a
吐公見6個客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞