[LoL]英雄聯盟 S12比賽討論區(1030)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
choky先係
呢個過譽仔就一定第一
Shoemaker排第二
clozer 係mage個pool有d缺陷
同埋唔係大腦型/指揮型
講操作應該好過哂lava zeka vicla fate
SM canyon今年唔知做乜撚
首先逐round分析根本冇必要,因為其實形勢好簡單,要估冠軍,就要睇邊隊有潛力贏到漿豬,同學們坐定定我地由KT, DWG, Sandbox, T1, Drx開始逐隊睇

Geng今季咁勁最主要有3個原因
1. 前期屈到笑
2. 中期勁
3. 後期勁

唔好以為我係度9up

1. 個人能力強,經常對線期就打穿,中下路尤其明顯,多蘭轉型之後雖然少單殺,但根本冇爆過線
2. 中期trade塔/預視者/龍99% trade贏,小團戰成日早一步到(打多個Lehends,同時Chovy一定係農緊兵),經常贏3打2,4打3就snowball到尾
3. Teamfight屈機,成日見到漿豬打團就算輸,但一堆殘血都冇人收到,贏就佢贏到盡

第2點基本上改變唔到,因為最強大腦花生Lehends 係曬漿豬要贏漿豬,唯有靠1同3,我地再睇下呢啲隊有邊隊做到1同3

5. KT
Rascal Cuzz Vicla Aiming Life
呢隊睇top side同漿豬絕對係有得打,大概46波,但中路係Vicla, Vicla, 係阿Vicla, 對住世一(LCK)中路完美Chovy 唔爆線嘅可能根本係0
後期Teamfight 可以當4打5,所以係冇機會

4. DK
Shoemaker 同豬女呀甩

3. Sandbox
Clozer 同Dove

2. T1
Zeus Oner Faker Guma Keria
最有機會打穿線果個姑媽對住間尺就啞火,就好似間尺耍太極咁玩傻仔,keria個狀態差到已經係雪花level(認真),faker俾Chovy屌打,本身Teamfight雖然幾勁,但冇1就冇3,所以都係冇機會

1. Drx
Kingen Pyosik Zeka Deft Beryl
Kingen應該係playoff唯一有機會打穿多蘭嘅上路,下路Deft,要佢俾間尺爆線根本係0可能,Zeka 今季進化得好快,Pyosik出名遇強愈強JG,岩岩先擊敗打贏oner 嘅男人,加上beryl 大腦、輔野連動。靠呢3個Teamfight god要做到第3點係絕對有可能

基於以上原因,summer final 應該會係Drx對Geng(Geng 4強一定會選擇避開Drx,因為唔想有可能入唔到final)

初步估計Drx贏Geng嘅機會係50%,其他隊係0%

參考左地盤佬分析
越睇越覺得fate根本係飛2.0係果種少做少錯型中路
10/10
「keria個狀態差到已經係雪花level(認真)」
飛勁過飛t啦
已封鎖會員 隊長朗
認真 KDF 春季嗰30分都高機率送到佢地入Regional
隊長朗完左Regional先開始搞攬炒啦
teddy準備make廣東great
入Regional都輸硬
成隊垃圾咁
想贏得Teddy炸
teddy好似返左飛機隊咁
網吧話想學舊年deft咁regional先認真打機
Zeus都唔分析就知唔駛睇
笑撚到我
朗: if we burn you burn with us
歡迎大家bin屍
Canyon春季出哂奶力1個打哂成隊
Shoemaker就成年都咁廢
仲有超強carry能力
Worlds 就會見到俾啲咁既對手GenG……is 侮辱……哈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞