除咗性以外,男人拍拖為咗啲咩?

308 回覆
791 Like 136 Dislike
所以 搵到個 另一半性格好溫柔體貼幾咁重要
起碼結左婚唔洗受氣,當然男方要識珍惜女方
唔生仔仲更加享受
一個了解你,又可以成日陪你既人,就算發生咩大事都感覺有人撐住你,同你一齊捱過去

唔係個個都係閪女人,香港大把好女仔
你唔知佢付出左幾多先攬到條女姐
你咁諗姐,現實就係佢突然有一日識左個異性拍拖之後就唔得閒理你
如果冇性呢?
唔會一齊得耐
冇伴侶點有親生
白偉俊係男仔的榜樣
抄dcard post?
[url]女生除了性 還能給男生什麼?
https://www.dcard.tw/f/relationship/p/239635742?cid=35FCD67E-2A14-4AE7-9ADA-FBF8E9DEEBA0[/url]
為咗屌西
其實香港好多女方收入重高過男方,尤其有學歷果批,唔係個個都拜金港女
講真,係香港拍拖,真係搵笨柒
1) 雖然女人開始搵錢多過男,但舊思想依然係要男人搵多過條女
2) 男人要有車有樓,無樓都要人工高,職業體面
3) 男人普遍被認為係要照顧女人果個,
而啲女人剩係躺平乜鳩都唔做就可以呻

4) 食飯比錢,好多女係唔知咩叫AA,餐餐要比錢果時隻手唔郁 (可以飛)
5) 有責任就推哂比男人,又話咩「係咪男人黎」

好老實講,你搵個條件差的,你話唔係為屌西真係得啖笑,
除非性格真係好頂級

我都同過啲條件好自己十倍的人拍拖,同埋社會/自己比自己的壓力太大
講到尾有鳩係罪
樓主係毒撚 仇女
你覺得其他係咩
保護又男做,照顧又男做。
女性除左吃喝玩樂,還有甚麼角色?
唔好講壞個批

講好女仔個批 其實香港呢個環境真係令女人好難溫柔 除非你有錢

因為香港太現實 真係乜都要錢。變左人地就算肯同你捱,都係好強悍。管你點洗錢,希望你搵多d

到結左婚 生埋,好女人唔單止要繼續番工,仲要打點埋家務,軟弱少少都搞唔掂。。。
有個人陪伴自己,當身邊個個都有家庭有拖拍既時候,想搵個人陪就唔係咁易。
我都唔屌我個件
個西好臭,成個人好污糟
同我格格不入,唉都唔知想點
其實都係想要一個互相體諒及支持的人…..

成本效益黎講,一個人住平均成本高過兩個人住,

情感及經濟上兩人都係好過單人,

不過若果係果d成日攞自己及伴侶去比較,

對街外人仲好過自己人的,親戚朋友等,

缺乏溝通及關懷,單方面付出,

只係經濟及要迎合社會規範及家人期望,

一定要有另一個才是正常,生仔才是正常,

才一起的,

其實真係不如自己一個算。
我又幾認同依家都唔想拍拖 情願自己一個
點玩 應該玩到幾多歲
諗到咁哲學
活著本來就冇意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞