覺唔覺成日話香港唔夠車位嘅人好自私

99 回覆
52 Like 85 Dislike
冇撚用㗎。。。
你有咩證據證明佢二十四小時冇郁過先
唔通你廿四小時拍片咩

門口啲雪糕筒 當你食環差佬清走
轉頭佢哋咪又係擺番出嚟
共產思想
骨灰位都唔夠
仲得閒理你車位
人生存到就夠
咁政府好撚多野都唔洗理
你呢啲奴隸格有得食同訓就 ok 啦
骨灰倒撚左就得
住都無學乜野人放死人骨灰

利申:曲
所以係屈鳩機
仲未計啲車房私家整車位
呢個係有心搞 差佬可以做鳩佢
好似規定唔准喺街邊整車
1:6 呀嘛, 細單位仲要乘0.85
啱數

留名等睇成條路都泊晒車, 月租就4000
爛地都3500可能
遲早會再發明啲細啲既骨灰位, 可能個骨灰鑫得返一支筆咁細

以前原居民永久土葬個位幾大
後尾先發明火葬同執骨
之後分分鐘起座骨灰大樓, 你要搵個先人就係電腦call 支筆咁大既骨灰鑫出來, 成個和合石拎來起個和合邨都仲得
車位可以唔洗起,有塊爛地畫幾個格已經大把人鳩衝
買樓容易,搵月租車位先難呀

有錢都無月租位
咁你咪晒左位, 基本上所有爛地拎晒來起樓就啱

政府肯放比發展商起佢起車位有咩所謂
又有得拆售收錢, 住宅部份又升高左賣得貴啲
起左樓又唔關你事,又唔係平賣比你。但車位就大家都租得起

況且大把樓可以買
問題就係香港依家好多人只係苟且偷生車位絕對排好後
屌, 你一塊爛地起3層高停車場都多左2倍幾車位啦
棕地
條數唔係咁計架,細爛地泊得50架車。起停車場,淨條斜玻就扣左你大半個場既車位。有一大輪起三層先多廿零個車位

然後好多爛地都係只接受短期租租幾年。一個唔好彩起完個停車場就要還返塊地比人就好笑。邊個投資者會咁柒?
建議禮拜六日岀下車 得翻爛地淨翻一兩個位
有冇車都成問題 好多考左牌當自己揸開車
爛地拎去賣比人起樓, 起座停車場大樓再係上面起樓
同埋將新公屋停車場拎返出來比公眾抽籤, 好似多層停車場咁賣季票
爛地泊到超賣都試過
之前月租爛地返到去話無位 叫我擺返係街
屌到佢仆街, 佢先話比錢我泊隔離車場一日

之後唔撚柒租佢
爛地場起到樓就唔係爛地啦 緊係細得滯先唔起樓

唔通個個場都好似TKO嗰塊爛地咁大咩
好多都起到架, 你講嗰啲太細就由佢啦

新界好多都係 G/IC 地留返比政府唔知搞咩
一係就一地多用左佢, 好似荃灣政府多層停車場咁, 上面係政府大樓, 下面係停車場, 好過爛地曬太陽先啦

又或者好似將軍澳咁, 上面起公園, 地庫做停車場, 一樣善用到空間
認同車位不足
但應該係加價加租
唔係起多啲車位比班窮L
而家養車都係太平 入場門檻好低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞