有咩野成本極低但賣得好貴?

776 回覆
1514 Like 45 Dislike

最平bid到記錄係呢副
12k包金aviator幾肯定50年代尾
加埋佢呢隻雙反光鏡而家市值2000蚊hkd
原本以為平嘢研究咗之後先知貴嘢嚟
《師傅七都識唱笑會》門票
門票價錢分別為 $777、$577及$377
馬卡龍
張圖鏡臂左邊最尾係咪甩色?好似淺過另一邊咁多

成副rayban值錢嘅不嬲得塊鏡,所以拎副rayban太陽鏡去整度數嗰d先on9但係50年代塊鏡冇logo點分真假?
免費手機game
Yes嗰臂甩色 不過帶咗都冇乜人留意到就算
佢lens上面近骹位會有B&L嘅marking(Ray ban以前係美國博士倫出)
睇佢嗰框啲字印得清唔清同印咗啲咩字
同埋我估嗰時都冇人咁得閒會整老翻掛因為嗰時Ray ban唔似而家咁貴
同埋真正嘅包金即係gold filled 係基本上唔會銹
好多70年代左右鍍金嘅ray ban都生晒綠色銹係面頭
Gold filled嘅Ray ban 60年代之後都好似冇出產
再舊啲嘅aviator 真係50年代或之前就冇marking喺lens就完全分唔到真假
鏡片本身係貴,鏡架就好撚平

利:做過眼鏡sales
同埋所有書都係
啲紙同油墨值幾多錢?夠膽賣成幾百蚊
所有嘅酒
d材料全部街市都買到,加d水釀出黎賣幾萬蚊支
水晶
做眼鏡鋪,賣Luxottica 嘅架等於幫Luxottica 打工,賣1000賺300,都唔夠交租
茶記要計租
租金直接屌打你quote果堆
CPU,原料就係一堆沙,係咁易雕刻下就賣過千蚊
書,紙同墨成本有限,但可以賣過百蚊
石油,地底掘出嚟根本零成本,無本生利
光碟(唱片、Bluray、game碟),一隻碟連埋個盒最多咪值十蚊
mirror演唱會
車既技術含量高好多
鑽石
多到倒落海
一間賺錢嘅眼鏡鋪唔會靠其他牌子㗎,就以我以前做個間為例,polo 一幅架來價$1000,但賣$1300,無乜肉食,但我個陣間鋪係大陸自己做架,改個名叫X polo,成本幾蚊,但賣$5XX比客
計咩成本先?
人工計唔計成本?
鋪租計唔計成本?
moon cake
鑽石
生仔,中出可能免費,之後條數好襟計。
一切有經銷商嘅存在(包括傳銷
All day breakfast
真,成本ard$3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞