有咩野成本極低但賣得好貴?

776 回覆
1514 Like 45 Dislike
所以咪話你唔識食
人地一log log咁運,鏡框又輕又細副,你估逐副逐副運咩,依家廉航仲要咁平,鏡片就直接大陸落黎,連埋運輸費你覺得會貴到幾多?

再講個實例,我喺我朋友副配眼鏡咁耐,佢不嬲都係打6-7折比我,仲要送大量one day acuvue,講緊次次去都幾盒幾盒比,用完問佢拎都唔care,佢都仲可以賺到笑,講緊唔係因為我係佢friend先有呢d優惠,佢d熟客全部都係咁
卡牌遊戲啲卡
純粹係因為眼鏡鋪冇車邊機要送去工場整。。

同對鏡係咪大陸造冇關係

你去zoff jins有得即日攞,對鏡都可以係大陸造
咁講得就係講variable cost啦
明星週邊小卡
一盒卡唔洗$100 同你逐張逐張賣
黃店唔洗做生意咩,我夠膽講所有眼鏡鋪都係當個客係水魚咁劏,係差在佢劏得你入唔入肉
鬼唔知澳龍好食啲咩
但波龍唔會無人食
月餅
SSL Certificate
一幅地幾錢關我咩事
成本價賣比我ok?
925純銀飾品
5蚊來貨, 影過張相可以賣150-500 不等
我買過,認真,人地果邊配眼鏡當地人叫眼鏡城,即係果一帶幾十間眼鏡鋪,個個爭生意,未有疫情果陣返去配過,配完食個飯周圍行下,返轉頭就有得攞,二三百係最平果d,但質素ok,一般正常價錢4,500左右,鏡片已經係好薄果種又防藍光,其實香港配眼鏡全部都係大陸貨,唔係點解次次配眼鏡都要等幾日先有
宜加個市場好似唔貴反而賣得唔好
電子雞
糖漿,冰,水,糖漿爆爆珠,膠杯
成本$2
港女無撚腦 百五蚊食餐蛋麵
香港已經無乜呢類工廠,基本上可以話99%都係大陸貨,但運到黎香港可以賣貴3、4倍
rose sis
你知道這是什麼嗎?
妓女
人工,鋪租唔係成本?覺得唔值你可以直接在淘寶買。
condom
party氣球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞