老鳳:上連登無裝VPN俾警察起底捉到,仲有冇資格做IT人??點解唔裝VPN???

232 回覆
191 Like 22 Dislike
連登安全性連尼住仲未出黎交代事件
連仔賣左屎忽你都唔知啦,其實成個forum係國安處經營既
人好自私
有班人唔信你 有班人覺得又唔係拉自己 有班人覺得太多字廢事睇 所以最終都係冇人睇
如果係Lihkg交資料出去,咁即係Lihkg知道係咩事,啲Post要留嚟做證據,點刪得?
vpn不嬲無用樓主小學生?
專登散播流料, 用VPN都捉到㗎, 搞到連登仔唔敢講野, 從此冇晒post, 自我清零
連仔真係要解釋下
老鳳:

個冒號咁用架咩
如果連囝無交人,咁係唔會知邊個會員被人拉左架喎
邊個話你知一定係 isp email?我就係用 yahoo
會唔會政府會搵專人每個都暗中查下一段時間
防止國家漏洞
關注老鳳等會員狀況
老鳳咁鍾意用黃紅色大字,其他人睇到唔出奇
加上公務員督灰文化
同事睇到少少>報国安>国安重點mon 實個別電腦

不過認同樓主,連登要交代,既然用家有concern
交代過n次啦
係要唔信佢再講都唔會信架
連狗潛左水好耐啦
yes
如果個website用咗SSL嘅話 就算用咗gov個proxy(經佢嘅router之類)去上網都decrypt唔到D data.
不過如果用嘅電腦係gov就有風險
因為我地上https嘅website, browser第一時間會用embed咗嘅ca嘅public key去check下個website嘅signature,如果可以decrypt到,雙方先會交換symmetric key去encrypt or decrypt data. 咁係因為要防止middle attack.
但如果部腦一開始就植入gov自己嘅cert 講法就唔同.
就好似我地平時用charles作為proxy直接access D https website, retrieve番黎data會係unknown, 但install咗charles嘅cert就係可以睇番嘅道理一樣.
連仔大把錢賺理你都傻
似似似
似你老母
人哋做公務員就咁屈鳩人哋都得
vpn=睇戲睇波換ip ,其他嘢吹大咗,而家你想自由啲就得一個方法,就係走。
要用 isp login 嘅論壇
用 VPN 有用咩
據了解,兩名被捕人士分別為姓陸(34歲)男子,任職稅務局電腦技術員,涉嫌干犯「作出具煽動意圖的作為罪」;以及姓唐(36歲)男子,為入境處人員,涉嫌干犯「作出具煽動意圖的作為 罪」及「窺淫罪」

咁岩兩個都做政府
知咩事喇
政府機block 左連登,最少我果到係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞