老鳳:上連登無裝VPN俾警察起底捉到,仲有冇資格做IT人??點解唔裝VPN???

239 回覆
193 Like 22 Dislike
咁D數據係佢地偷左分析
定係ISP交出去
by 1年前嘅樓主

唔好散播恐懼,香港好安全
我講既「叫連仔confirm」
唔係叫連仔去查自己個database睇下佢地講過啲乜

我講既「叫連仔confirm」
係叫連仔電郵向警方查詢
係邊兩個會員俾警察拉左
叫警方交呢兩個被捕者個兩個網名出黎俾佢地做參考

警方交唔交兩個網名出黎俾連仔都好
連仔都應該向連登會員轉述返警方個回覆

就係咁撚多咋
你係咪有啲乜野誤會
呢啲post都係少入為妙
果頭話係叫連仔公佈究竟係邊兩位會員比人拉左
轉個頭只係話叫連仔同狗confirm下
繼續搬龍門啦
我係講緊警方個說法,叫連仔問下係邊兩個會員被捕

即係全部資料係轉述返警方既講法
我只係叫連仔向警方書面查詢呢兩個被捕者既網名
然後向其他會員公佈返警方既說法

成個程序連仔係唔應該掂佢個database

你係咪有咩誤會

計埋老鳳,已經接近十個連登會員俾人拉,大家覺得連仔需唔需要向咁多位會員交代????
https://lih.kg/3102806
首先第一
佢地都應該要佢同警察CONFIRM一下,係咪真係老鳳被拉啦下嘛
打聽完消息,警察肯唔肯透露都好
都要話返個結果俾咁多位會員聽
計埋老鳳,已經接近十個連登會員俾人拉,大家覺得連仔需唔需要向咁多位會員交代????
https://lih.kg/3102806
首先第一
佢地都應該要佢同警察CONFIRM一下,係咪真係老鳳被拉啦下嘛
打聽完消息,警察肯唔肯透露都好
都要話返個結果俾咁多位會員聽

第二,都要為呢件事作出個小小聲明啦下嘛?

我格黎個post一直都係咁樣講緊
Push
即使你果個係GMAIL
你當初開戶時係咪已經用VPN開先
同埋你個GMAIL本身有無同其他野共用
比如銀行 電訊商 各種會員之類
一個國安法
只要有少少蛛絲馬跡已經好易起到
可能而家隨時連搜查令都唔洗
所以大家真係要注意網絡安全
真係要開過哂啲email
*諗緊可能真係要開過哂啲email
政府邊到黎真it 佬有咩都判出去搞啦

公務員出名垃圾
我屌你老母 次次一有人係連登出post 比人拉實有一堆人話係條友自爆被人捉到 完全唔會質疑係連狗交人
19年後香港仲健在既體系一早比共政控制左啦
你以為連登係之外?
傻仔
政府上網要有account 同連proxy 先上到
個proxy server 有軟件filter到指定Mac address or ip 既network traffics

基本上一個get request 都知道你睇過咩網站 唔係點會有公司block 到Facebook, WhatsApp 呢d野
9成9 連登 log 曬你地每個留言d IP address
如果唔係連登提供俾警察 點會一查就知道係邊個
我都無裝上連燈
我都係對電腦有一定認識
所以先唔信vpn就絕對安全
物理黑客
肉身VPN一定安全快D移民啦
連尼住要人用isp email申請acc已經知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞