[新歐洲] 西歐一間小學一年級全班合照, 睇完先再決定是否要在歐洲落地生根

318 回覆
238 Like 394 Dislike
自去殖民化開始
比返公民權比啲非裔法兵同埋啲親屬
要講短時間大量增加憑該係二戰後開始因為勞動力不足大量引入殖民地/前殖民地人做勞工
近年係少左但西非中非一堆前法國殖民地D人好多都會想去法國揾食
寧願要黑人都唔要支那人
真你老母話咩
識,法國大革命廢奴,18XX巴黎市長已經係黑人,人地幾代都係巴黎人
點拎黎比
又有好多係法國外藉兵團或者二戰塞內加爾軍後代
人哋打生打死戰後理所當然去殖比返公民權
而呢堆幾本上已經法國化晒
外國人眼中亞洲人比黑人低下

「黑人覺得白人歧視黑人係種族歧視
但黑人歧視亞洲人只不過係偏見」(真實對白)
佢哋成日唔抵得亞裔有錢
覺得亞洲人係白人第二
歐洲俾移民侵略
伊斯蘭化同非洲化係事實
唔係講呢堆啦講緊堆二代移民已經土生土長講法文
但搞撚笑係LE PEN堆歐洲右膠吹吹下風吹起一堆歧視出番哂黎
吹撚到佢地反而一堆移民第二代去追個佢地分分鐘未去國既母國做祖國
法國百幾年同化政策咁走番轉頭結果係
法國足球隊成隊黑人咁濟
無衝突,可以係其中一個唔中意同歧視亞洲人嘅理由
你唔好咁啦 黑人就係罪犯 呢度不嬲係咁 邊個比你講真話
而家lepen唔極右好耐啦
剩係講下共和主義
有個猶太裔先係反穆斯林反到傻
其實歐洲只係首都同大城市多

5-10% 點伊斯蘭化
有咩問題
1個老豆北非黎既猶太佬講咩純正法國幽撚默到
所謂純正咪得burgendy同normandy嗰堆frankish

法國不嬲都係公民概念
係之後融合先變族群概念
黑人定白人講?
有無片?
樓主係白人?
唔係人哋包容唔同種族嘅話,你點樣決定落唔落地生根?
樓主真係好心機
你睇下上面d人點覆你仲諗住點醒佢地根本浪費時間
佢地仲活係自己幻想世界入面
膚色就係代表一切,事實上黑啡皮就係專業罪犯
成日都有白人細路比d黑人同學圍毆,不過佢地實會話冇source呀你講大話
中產白人領養白/mixed/黑人
去減少環境造成嘅影響

喺17歲睇佢地IQ
結果 會同你會估嘅一樣
咁我可以同你講,黑人製造嘅問題多好多同麻煩好多,日日都好似生蕃咁掉野踢野,搭車一個人坐四個位,成班喺地鐵度掉啲唔知乜野液體…
不過香港同大陸距離近先會覺得大陸嘅問題嚴重
咁撚顛
不過靜靜地講
我間公司係個啲唔介意國藉人種 有料就入得嘅公司
入面有20幾個國籍嘅人但係零黑人
亞洲、歐美、印度、印尼都有 但係無黑人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞