[新歐洲] 西歐一間小學一年級全班合照, 睇完先再決定是否要在歐洲落地生根

318 回覆
238 Like 394 Dislike
冇就算啦
笑死 你自己做下research 先,曾經有人想寫被人打壓左落黎。冇就算呢d思維同蒙撚住雙眼不問世事有咩分別
仲有 好似港豬BNO去英國咁
人地南亞手足咁辛苦成家搞手續移民黎香港
唔係比面你係咩? 係巴基同南亞呢D咁高質既城市同國家

人地放棄哂所有野
突登移民黎 仲要係個唔熟識既環境 完全唔同語言既地方
好似BNO港豬咁
帶一大舊錢黎洗 促進本土經濟 唔係比面你係咩

佢地係水路移民黎
仲要咁辛苦先得張行街紙拎 做個冇身份既人
唔係比面你係咩?

佢地既下一代就好似上面D巴打咁講
係純正本土既香港人 移民後代
代表香港去第二到玩都係拎香港護照
你係咪又想歧視人?
仲有 有D仲耐過你D黃皮豬啦
英籍兵 D大頭綠衣

佢地19年幫左香港人D咩 係咪唔記得!
你有冇讀過U做過research? 呢d左膠風口做一個可以被人話racism既文會唔會出到?btw, ching有circular reasoning 問題,執執佢先
你落街問一問先上黎,thanks
咪玩假膠啦 好悶
戇鳩到到都有黑人區
唔通大把華人區8成華人又要哇
你唔拎貴族學校9成白人出黎講?
重有猶太人學校etc
你都戇lun9
如果你可以做到『個仔娶黑妹生黑B都冇問題』嘅話
咁你先至有資格講『唔好歧視黑人』否則都係痴人說夢話
同上面D真膠同真大愛左膠講野
唔玩假膠點比佢地自HIGH到?
講真 post張相都知你想表達咩啦
你呢啲racist 先係低質人口
睇到我都r撚哂頭
樓主叫人去歐洲前三思
成班人話 香港都差唔多啦
九唔撚搭八
歐洲必然末落,左膠癲撚到
無計,白人同亞洲人都少生細路,得黑鬼係咁生
上面全部都完全同意 欣賞你做既資料搜集

但最底真係不敢苟同 D難民適應同搵錢既方法就係犯罪行為
你個女同黑人拍拖點睇
起碼2/3
樓主拎假相 fake news
用下腦諗下點解會移民
移民一定要歐洲?
唔一定要去歐洲
但正常人計劃移民係會將果個國家同香港比較
你係咪嗰啲
人哋話大快活好撚難食去之前要諗清楚
跟住你走出嚟插嘴話「屌你屋企自己煮咪一樣」
嘅嗰啲人嚟?

如果係嘅你唔好覆我了,我唔阻你時間🙏
對佢哋嚟講香港隊只係班幫過佢哋推銷政治思想嘅契弟
移民考慮好多野
呢樣只係其中一項
將各方面同香港比較係基本
因為冇一個地方係所有野都完美

希望你focus番喺移民
唔好9up其他例子轉移視線

學你話齋
如果你考慮移民嘅時候
唔會同香港比較咁就唔好覆我
佢哋留返喺中国香港就最好,最多同啲支那仔一樣互相地域歧視
樓主係叫人唔好揀歐洲
同你自己本身地方差唔差有撚毛關係?
你自己本身地方差唔差影響你「移唔移」呢個決定
樓主想話歐洲好差叫人唔好移歐洲
係影響「移邊到」呢個決定
係呀屌香港係好多大陸人鬼唔撚知你媽女人咩

咁撚明顯嘅嘢估唔到要同人畫出腸
唔再覆喇,諗唔明就問你呀媽啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞