[新歐洲] 西歐一間小學一年級全班合照, 睇完先再決定是否要在歐洲落地生根

318 回覆
238 Like 394 Dislike
阿爾及利亞當年法國當係本土延長主義去做
當係法國本土一部分.....依家 French Guiana 都係類似
係英國先玩間接管治當屬土係生意咁做

係班回教人同條痴線佬戴高樂打左成十年獨立戰爭玩埋恐怖主義
死左成七十萬人先獨立到
黑人影響你啲咩?
又唔係中國人偷呃拐騙
又唔係原教旨穆斯林痴線佬
所謂犯罪率高都係因為貧窮同埋造成嘅教育問題多過人種問題
你咁樣同班redneck 歧視撚有咩分別

利申反對左膠blm,影響人貧窮教育意識型態重要過種族膚色,係得啲blm同埋歧視撚日日提住膚色人種差別
樓主仲racist過班歐洲佬
愛爾蘭人有冇比人戴住條鐵鏈戴左百幾年
再比人種族隔離緊幾十年
之後再打毒品戰爭為名搞到一堆人坐哂監
咁我可以同你講,大陸人製造嘅問題多好多同麻煩好多,日日都好似生蕃咁掉野踢野,搭車一個人坐四個位,成班喺地鐵度掉啲唔知乜野液體…
不過樓主同歐洲距離近先會覺得歐洲嘅問題嚴重
你讀完歷史再出聲啦
咁的確係一代傳一代,亦冇否認文化既影響
但係有時唔明點解基因就會冇影響
唔同種族樣唔同、身高唔同、肌肉發達程度唔同、骨唔同
咁多樣唔同偏偏冇人夠膽講智商唔同
咁多野都係受基因影響偏偏智商個個種族都一樣...我就真係唔信
頭先覆左
文化有影響既同時,點解唔可以承認基因都係有影響?
唔係你信唔信,而係有冇相關學術界認同嘅論文支持
文化有影響係因為有歷史證明,噉基因方面有冇論文證明到呢?
我終於明點解外國人咁歧視同睇唔起華人或者香港人
因為你班仆街根本就racist到仆街 開口埋口都係prejudice aganist特定膚色 你話成班黑人揸曬刀就話姐 喂大佬細路仔嚟㗎喎有乜撚嘢問題啊 比着你個仆街仔去到外國讀書咪又係一個黃種人係幅相度
好撚煩 究竟咩人種嘅基因先會咩嘢事都攞嚟拗 係咪香港人基因
基因會點樣人類行為都仲未有定論,唔係話一啲影響都冇,但唔清楚,所以唔會講住,而且其他因素都有好多未搞清楚,未論到基因
真,張相仲要係小學一年班,唔明點解啲人要歧視
畀果啲成世未出過城既睇就有用,依家航空業咁發達,人口流動咁快,有出過下城既人都知成個世界人種一早兜亂曬,會驚黑人中東人果啲應該都唔需要移民喇
係真係東亞依啲本身普偏冇乜且對其他膚色嘅人相處開先咁歧視其他人,美國南部班redneck同理
你搞清楚究竟呢種美式種族觀
係基於基因定社會建構出黎
其實唔係種族問題 白人如果冇修養一樣會有你所講嘅嘢
港隊咪一樣 全部唔係香港樣
真,去天水圍元朗好似返咗大陸咁
支那柒左就搵張咁既相洗地?
諗左兩日就係諗到咁既招數?

五毛都俾多你
好意思屌啲中國人話咩顏色都有
五毛未出過大灣區,更加未去過西歐
西歐同非洲只是一水之隔,有黑人好平常
東亞何只係歧視唔同膚色
同膚色咪一樣
中國本地對外省人歧視
日韓對中國人歧視
日本歧視中國韓國移民
都未數對東南亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞