痞子殿下|周嘉洛演繹有周星馳影子 網民:星爺味好重

197 回覆
23 Like 856 Dislike

周嘉洛勁有周星馳影子
《痞子殿下》係周嘉洛首度擔正做男一嘅劇集,佢喺劇中飾演百勝國失寵四皇子紀威,唔識武功又孱弱,喺赴歌蓮神國迎娶納克溫柔公主(陳瀅飾)期間遇襲墮河,並流落「七不管地帶」首振鎮,獲得奕風鏢局大當家裘勇(吳岱融飾)收留。劇集播出已經三集,睇得出周嘉洛落力演出,隨咗演出充滿喜感之外,仲不惜犧牲色相全裸上陣,唔少網民都話佢做得幾好笑同幾抵死,仲好有廢青安style,不過亦有唔少網民話佢嘅演繹勁有周星馳影子,留言話:「完全copy蓋世豪俠。」、「不要學周星馳演出方式,要有自己的方法,否則遲早玩完」、「周嘉洛好似係到扮緊蓋世豪俠既周星施」、「周生雖然明扮星爺,但係首次做男一佢真係搏到盡。」、「周家洛係咪扮緊周星馳 講野同動作有啲似」、「星爺味好重 怪怪地咁」、「真係好星爺」、「感覺太模仿星爺了。應該有自己的風格比較好。」及「抄夠星爺未」等等。
星你老母,笑都笑唔到
咁點解唔直接播周星馳
睇段文d食字位都覺得柒到打冷震
基本上30年以黎,扮周星馳既人只有一個結果

就係柒
係好撚柒
太作狀
得個姓似
睇到佢咁明顯去扮嘅話
就係柒架啦

做人做到男主角都係活喺人地影子好咩
好似果個乜乜假cool魔 好似都係做男一仲係扮緊張智林
見到覺得反胃
好唔掂
香港喜劇演員已經冇能力跳出周星馳演繹手法而又好笑過周星馳

同武俠小說走唔出金庸古龍還珠樓主式氛圍一樣

完全冇進步
其實模訪唔到
星爺個做戲方式
係要配合埋佢既樣同聲
就算你一模一樣都冇用
其他人做就會柒,係星爺做先好笑
TVB=老撚土 算把啦
熊仔頭?
周星馳啲戲好大部分靠佢身邊既演員
咁又點??一D都唔笑
星爺一出道咪一樣完全copy許冠文
吓?
全裸相呢?
其實呢套劇個名已經有問題啦
有幾多人明白痞子個意思點解
無線你真係執撚左佢啦
歌蓮神國 首振鎮 呢個好笑
2022年喇大佬
周狗洛算啦
拍果一陣戲就造馬比最佳男配角
大佬呀就算係屋企幾十億比你上位
都無可能會咁呀
陳豪馬國明黎耀祥成堆視帝超有實力都唔會咁啦
就算要造馬都扮下野做多幾年先啦
皆大歡喜嘅池力共鎮

其實真係唔好笑.........
黃易成功走出左,轉營做甜故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞