Samsung Galaxy 討論區 (205) 10/8發佈foldable 白卡勿入

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
8+Gen1發熱量少好多,續航力長左1-1.5小時
咪傻啦,我講緊係tuning嘅取向 sennheiser devialet akg jbl bose 佢地自己嘅產品,無論係旗艦有線定旗艦tws都唔會話一個
超級V shape一個前flat後翹,大致上會維持住signature sound
但係Watch已經轉返Wear OS
其實手機奶過2次嘢 bada同tizen真係惡夢黎,最好全面放棄自家OS,電視都轉埋android TV好過,留翻佢啲IT狗去好好搞系統動畫同更新
新版嘅Wear OS係整合咗三星嘅Tizen OS
都係唔夠Apple Watch順
不過算係咁
如果fold續航有明顯改善都可以考慮下
你上年用FOLD3都用成咁, 我建議你都係.........
我唔覺得XM4嘅音色取向冇Sony味道有咩問題
想問下用galaxy tab s8 外置keyboard用gboard廣東話輸入有無得禁數目字揀字?而家每次都要篤個mon嚟揀
同埋Dex係咪都無得用gboard架
有種感覺係頭幾日你會好開心係咁打開又摺埋

過咗一個月會冇晒新鮮感
我都用過FOLD3半年, 足夠了
S22U比較好用, 起碼沒有APP適配問題, 畫面又清, 鏡頭又好, 只係8G1唔好
我都係
下一代 Z Fold5 肯上四攝就好
我反而對FOLD冇咩興趣了, 等S23U粒8G2
等睇邊間先出ROLLABLE
S23 Ultra 唔 cut 10x 鏡都係必買
係驚8G2繼續出事
push
我多數都唔睇 CPU,只要鏡頭有升級,螢幕夠大,我就會換
TSMC生產就係良品既保證
23U應該可以俾我玩幾年
效能唔係重點,重點係耗能
最好S22U上7" MON, 雖然大果少少
最想佢轉用1" CMOS
重點係功耗
你將音質同調音取向撈埋一齊講咪係問題 一野就話價錢同有無線無得比,但講緊嘅野其實唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞