Samsung Galaxy 討論區 (205) 10/8發佈foldable 白卡勿入

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
真想出走部s22u換z fold 4
芒大爽好多
今代外芒仲要正常返
今日出機戈時都有考慮過,我又唔會用電話影相月,淨睇片咁樣就Fold3
粒888都幾熱下
雷軍講得好好 就係摺機要一隻手用落同普通手機一樣 先可以真正方便日常用機
8+先係應有水平

遠離支移, 杯葛支廠.
美國s22已經無咗三叔原裝sms messages,如果你需要網頁端登入,請轉用google
三叔sms有amoled black,我比較中意
代言三叔電視 夠薄夠輕就唔會跌
因為係broadcom訂製晶片,aptx可以軟解但aptx 高階codec
全部要授權費+硬解
二來佢要照顧exynos手機
個外芒同正常機一樣大細例最好
夠大又堆到料
呢對buds2 pro真係要親耳聽落先知, 藍芽5.3 + seamless codec + Le Audio, 全部都係新技術
fold其實都唔應該屏幕指紋,因為外內mon使用比例其實一半半,兩邊都整就又貴又曬位
呢句我同意, 但係最好俾返防水
藍牙版本同音質無關,seamless codec其實姐係舊版scalable codec配level U耳機時開啟嘅UHQA 支持翻更高bit depth,但bitrate都係無突破到

LE audio用黎取代sbc就掂,但要講音質應該唔夠ldac 990/aptx adaptive/黎緊嘅aptx loseless
唔會預佢音質好過xm4架喇, 如果好過mtw2我已經收貨
唔覺得xm4有咩好 對比xm3仲差咗,成個tuning距離自家旗艦z1r差好遠,唔明點解同一間嘢出嘅hifi產品點解咁唔consistent
三叔無aptx adaptive 真係好難搞
push
Samsung send email 黎叫我18號去個客戶活動
應該18號開訂
唔知到場會唔會有折
以往有冇咁既野
我都有
好似幾正
拎有線同無線比?仲有Z1R幾多錢而XM4又幾多錢? 另外XM3配戴感差加上室外斷線斷到傻就算音質幾靚都冇用啦
btw, XM4要自己tune過啲eq音質先會好
三星係學緊Apple咁樣去build-up自己嘅生態圈, 而家係爭在手機未轉用自家OS
S888就算了

用緊S22U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞