Samsung Galaxy 討論區 (205) 10/8發佈foldable 白卡勿入

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
push
buds pro真係愈更新愈垃圾
依家個降噪功能幾乎無,坐地鐵聽到好多人聲,一開頭係block哂的

除左換機,有無方法搞搞
終於有人指出三星部摺機唔肯做到咁簿嘅理由
降噪正常唔係用黎遮人聲喎,係降噪音

遮埋人聲唔係會危險咩
人聲係要靠被動降噪(耳塞)架
想問s22系列,係咪cpu有功耗問題,最好唔好買?
我起live chat度預約
放低預1小時攞返
walkin太多人你會等好耐
三星同啲中國牌子行嘅路線唔同
取捨自然唔同

中國牌子要輕薄,條痕唔覺眼,摺埋兩邊中間無空隙
三星要個鉸位實淨啲,可以棟起嚟用,有防水防塵

反正摺機係新 form factor
咪俾幾年時間睇吓市場接受邊樣多啲
睇睇下想買番Fold 3算
咁既價狗衝
如果差3000蚊
梗係上Fold 4

鏡頭
晶片
摺痕
介面
依家豐澤fold3 512做緊
就係諗緊個差價值唔值(假設fold4香港冇加價)
依家98xx 有fold 3其實都諗得過
睇下fold 4 幾錢
888 同8+gen 差幾遠
cmhk
Fold 3
256 Gb$ 9299
512 Gb$ 9999
Fold 當你萬4幾
信用卡回10%
trade in同 預先登記 個優惠
圍番可能萬2中

即係Fold 3 $9xxx vs Fold 4 $12xxx
我有打算上台出機
睇下會唔會好似s22u 咁樣149 x24
然後差唔多7折出到機咁樣
最理想真係圍返11~12k 埋單
頭先睇段片介紹呢隻嘢,個鉸位唔同 z fold 任何角度都可以 hold 住唔跌,真係預你一係打開一係合埋咁用,浪費咗呢類機嘅好處
98xx fold 3 中移客戶價
可能就出offer
台灣果邊出左watch同buds價錢
香港官網都更新左去new
今日買左部fold3 玩下
https://chinese.engadget.com/samsung-galaxy-watch-5-buds-2-pro-tw-pricing-070049601.html
Galaxy Watch 5 Pro 具備藍牙與 LTE 兩種版本,為 45mm 單一錶徑,共推出「鈦晶灰」、「鈦炫黑」兩色,建議售價 NT$15,990(藍牙)或 NT$17,990(LTE)。Galaxy Watch 5 則是兩種大小都各將推出藍牙與 LTE 兩種版本,其中 44mm 共有「冰川藍」、「幻影黑」及「辰曜銀」三色,建議售價 NT$9,990(藍牙)或 NT$11,990(LTE);40mm 則共推出「雲霧粉」、「幻影黑」及「辰曜銀」三色,建議售價 NT$8,990(藍牙)或 NT$10,990(LTE)。三款皆於 8 月 18 日至 8 月 28 日在全台三星智慧館、三星商城等指定通路開放預購,9 月 2 日正式上市。

台灣就9月2先出
唔係間間廠個設計都係為左多角度都固定
佢冇sell就唔係喇
支那廠通常係sell冇摺痕
用起身爽過iPad Mini
睇片色水一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞