[須彌前傳][異能] 追星者(一)

1001 回覆
123 Like 4 Dislike

真雞派佢地黎既?

沬沬諗 其實大家都講已經係最後一個皇啦,咁點解王星唔可以係最後一個靈魂碎片,咁樣味可以集齊得超快特快爆快囉,係唔係咁呀

我都覺得,王星會集齊得超快特快爆快囉 如果唔係點會係寶寶講既短篇喎 係唔係呀

詠詠你覺得係唔係呀

本米米覺得 如果沫沫其實係一個好大隻好大隻既哥哥 然後係連登好可愛咁樣留言 咁樣既沫沫 本米米好鍾意呀

好開心大家都鐘意沬沬

不過~~~沬沬並唔係大隻仔哥哥

唔通係大隻仔妹妹

唔大隻

真雞派佢地黎既?

沬沬諗 其實大家都講已經係最後一個皇啦,咁點解王星唔可以係最後一個靈魂碎片,咁樣味可以集齊得超快特快爆快囉,係唔係咁呀

我都覺得,王星會集齊得超快特快爆快囉 如果唔係點會係寶寶講既短篇喎 係唔係呀

詠詠你覺得係唔係呀

本米米覺得 如果沫沫其實係一個好大隻好大隻既哥哥 然後係連登好可愛咁樣留言 咁樣既沫沫 本米米好鍾意呀

好開心大家都鐘意沬沬

小毒撚本米米都接受架

真雞派佢地黎既?

詠詠你覺得係唔係呀

好開心大家都鐘意沬沬

斯文型男?
呢個po發生咩事

唔好嬲啦貓貓

幫我推post
好感動

米米掛住匙匙

佢返工忙到痴線

詠詠你覺得係唔係呀

好開心大家都鐘意沬沬

斯文型男?

我諗吉吉覺得 寶寶就係斯文型男啦

詠詠你覺得係唔係呀

好開心大家都鐘意沬沬

斯文型男?

唔斯文
型男就見仁見智

詠詠你覺得係唔係呀

好開心大家都鐘意沬沬

斯文型男?

唔斯文
型男就見仁見智

吉吉都唔見左啦
好掛住佢呀零零
寶寶直線讚自己
兩個皇既性格都傻下傻下咁

共同之處係為左保護自己身邊既人可以傾盡所有

呢個就係皇既特質

詠詠你覺得係唔係呀

好開心大家都鐘意沬沬

斯文型男?

阿寶講緊自己?
寶寶直線讚自己

明明就話見仁見智

我比較鍾意人傻下傻下

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

係呀
成個小朋友咁

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

係呀
成個小朋友咁

曲線話女朋友成個on9仔咁?

點呀廢青

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

係呀
成個小朋友咁

@匙匙

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

係呀
成個小朋友咁

@匙匙

係天真活潑精靈

我比較鍾意人傻下傻下

你話匙匙傻

係呀
成個小朋友咁

@匙匙

係天真活潑精靈

兜呀兜呀
第十九章--龍魔柔情

王星豈會不信司馬德如,心存懷疑,問:「那夜我明明看見一道巨大龍影在夜空飛過,我爹娘就是死在他的手下。能騎龍的,除了你,還有誰?」

司馬統臉色一沉,剛才怒氣一掃而消,認真道:「除了我,還有龍邪。」

王星一呆,問:「龍邪也是龍騎士?」

司馬統嘆氣,道:「小子,進來吧。」話畢,他便轉身走去,司馬德如上前拉著呆若木頭的王星進入大宅,而趙猛亦跟隨其後。王星知自己一直錯怪他人,實在大感羞愧。眾人走到大廳中,各自坐下,司馬統說:「即使上官雪受到肩傷,但本來實力便不俗,天下能在短時間內單獨擊殺她的,相信就只有我、龍邪和魔僧三人,當中就只有魔僧未有馭龍。」
司馬統乾掉一杯烈酒,續說:「我和龍邪,即凌天齊,本是同門師兄弟,拜段仲門下,習為龍騎士。我倆魔力出眾,且身法輕快,短短時日亦遠超其餘師兄弟,更在機緣之下,我遇見九陽神龍,更有幸馭之,而凌天齊亦有幸馭騎九陰邪龍,實力突飛猛進,甚至超越段仲,可謂青出於藍勝於藍。最後我們離開師門,卻走上截然不同的路。他身陷邪道,不只獵龍、靈獸,甚至將人吃掉,吸盡對方靈氣。」

王星聽後不禁身軀一震,問:「前輩,你指真的將人吃掉?」
司馬統見他稱自己為前輩,總算有尊卑之分,才道:「靈獸之所以靈氣甚足,因牠們進食最新鮮的食物;而龍邪,的確生吃人肉以增強。他道一將功成萬骨枯,此話確實不無道理。臭小子,龍邪此人行蹤飄忽,若你要報仇,或者就只有在天壇大戰時才能見他一面。」

王星問:「天壇大戰,那麼會在何時何地開始?」

司馬統一手拍桌,雙眉緊皺,帶怒狠斥:「何地?天壇大戰當然在天壇!我真的不知道如兒看上你什麼!你這臭小子!」

司馬德如見司馬統竟在眾人面前說自己看上王星,立即羞說:「爹!」
王星雖然蠢鈍,但又未至於痴呆,聽後傻笑,看著司馬德如道:「那⋯⋯那就好。因為我心中也一直掛念著你。」此話簡單直接,有如表白,害得司馬德如臉紅耳赤,活似剛成熟的蘋果,令人心動。

趙猛一向視司馬德如為親妹,如今見二人兩情相悅,更是豁然大笑。司馬統雖然看不上王星,見他無論學識才智也無一及得上司馬德如,但知她早已傾心,才無計可施,唯有仰天慨嘆,道:「猛兒、如兒,你們先出去,我有話與這臭小子說。」

司馬德如大喜,拉著趙猛走出大廳,剩下司馬統和王星。司馬統瞪著王星,害得王星呆怔,道:「你這臭小子,要好好對待如兒。」

王星說:「前輩,我一定會盡力對她好!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞