人生為咩而活

39 回覆
4 Like 7 Dislike
人生無意義
塵歸塵土歸土 人最終歸屬都係死亡 努力生活又有何意義
推一下
燒花鴨 燒雛雞 燒子鵝 鹵煮鹵鴨 醬雞臘肉 松花小肚 晾肉香腸 十錦蘇盤 熏雞白肚 清蒸八寶豬 江米釀鴨子 罐野雞 罐鵪鶉 鹵什錦 鹵子鵝 山雞 兔脯 菜莽銀魚 清蒸蛤什螞 燴鴨絲 燴鴨腰 燴鴨條 清拌鴨絲兒 黃心管 燜白鱔 燜黃鱔 豆豉鯰魚 鍋燒鯉魚 鍋燒鯰魚 清蒸甲魚 抓炒鯉魚 抓炒對蝦 軟炸里脊 軟炸雞 什錦套腸 麻酥油卷 熘鮮蘑 熘魚脯 熘魚片 醋溜肉片 燴三鮮 炒蝦腰 燴鴿蛋 炒銀絲 燴鰻魚 炒白蝦 熗青蛤 氽銀魚 熘黃菜 芙蓉燕菜 炒蝦仁 燴蝦仁 燴銀絲 燴海參 鍋燒海參 鍋燒白菜 炸魚片 炒田雞 桂花翅子 清蒸翅子 清蒸江珧柱 糖熘雞頭米 拌雞絲 拌肚絲 什錦豆腐 什錦丁 熘蟹肉 炒蟹肉 蒸南瓜 釀倭瓜 炒絲瓜 燜冬瓜 燜雞掌 燜鴨掌 燜筍 熘茭白 茄乾曬鹵肉 鴨羹 蟹肉羹 三鮮木須湯 紅丸子 白丸子 熘丸子 炸丸子 南煎丸子 木須丸子 三鮮丸子 四喜丸子 咯炸丸子 豆腐丸子 氽丸子 一品肉 櫻桃肉 馬牙肉 紅燉肉 罈子肉 松肉 扣肉 醬肉 烤肉 大肉 燉肉 肉醬豆腐肉 紅肘子 白肘子 水晶肘子 蜜蠟肘子 醬豆腐肘子 燒羊肉 烤羊肉 醬羊肉 蒸羊肉 涮羊肉 五香羊肉 爆羊肉 氽三樣 爆三樣 清炒三樣 燴蝦子 熘白雜碎 三鮮魚翅 栗子雞 尖氽活鯉魚 板鴨筒子雞… ——《報菜名》

仲未計外國菜呢~
Btw,呢d作為理由…已經足夠了吧~
屌睇完好撚肚餓
人生嘅意義就係你越諗會越唔開心
唔煩呢樣嘢嘅人就可以一直順風順水咁樣生存
有啲人賤種狗黎
對佢好都冇用 唔好唔知頭唔知路就話樓主問題啦
除非你係高/富/帥
如果唔係人生係冇咩意思

見到啲靚仔番工日日俾女溝 幾多姿多采
成班賤種狗黎 唔洗理
多謝
我唔識帥
我淨係知道點樣美
我都唔知
開心
嚴重死亡焦慮求幫助
https://lih.kg/3103087
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞