2017年part time集中營 (三)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想番圖書館

返過 扮8個中工

係邊揾

想知

6月中返完學係屋企做廢青,上星期找到pt係pizza hut做廚房,41元一個鐘,唔等錢洗,返下工hea時間

有咩做 著咩制服

我聽日先開始返,返下午2點,應該做8個鐘,我唔知做d咩,不過見工果陣經理話應該做水吧先
四季酒店兼職(炒散) $60
宴會部、全職或兼職
(旺季)時段特別價$ 80 100/hr
男女均可,要滿18歲,持有效香港永久居民身份證,東亞銀行 (MPF強積金)卡
或東亚申請表副本
有早, 中、晩更, 熟手優先
酒店自助飯堂包食
見工者必須備有以下影印副本:
1. 香港永久居民身份證(三粒星)
2. 任何銀行出糧戶口或卡;
3. 英文地址(自己信件證明); 及
4. 東亞銀行(強積金)卡,飲食業計劃卡或申請東亞銀行卡表格副本
開工者自備下半身制服
男裝
1. 纯黑色直腳西褲;
2. 纯黑色中襪
3. 黑色綁繩皮鞋-
女裝
1. 纯黑色直脚西褲
2. 纯黑色中絲襪
3. 纯黑色空姐皮鞋(少踭或平底)
有意者請whatsapp留言或致電9166 0710與ben聯絡

有興趣做下la
6月中返完學係屋企做廢青,上星期找到pt係pizza hut做廚房,41元一個鐘,唔等錢洗,返下工hea時間

有咩做 著咩制服

我聽日先開始返,返下午2點,應該做8個鐘,我唔知做d咩,不過見工果陣經理話應該做水吧先

以前做過7-8月好撚惡做
不過最正係出新批果時夜晚收工會有得試食,多左野食又有得自己食
返沙律最開心,瘋狂偷食薯條雞棒同甜品
做快遞真係好撚低賤
上個月月尾返左一日間日資店pt
前幾日打黎話我個日遲到所以成日既糧都無得出 遲左大概10分鐘
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你

打去勞工處告9佢啦,學生錢都呃

計埋搭車同食飯蝕左差唔多成舊水比佢
仲要返成10個鐘 但簽約個時有講 係咪無得告
佢個時又話遲夠3次先扣

好似份約有寫都唔得,唔比扣人工

http://www.labour.gov.hk/tc/public/pdf/wcp/ConciseGuide/03.pdf
扣薪
僱主只可在下列情況下扣除僱員的工資:
1. 僱員缺勤,但只能扣除實際缺勤時間的工資
明恰鳩學生哥啦

屌佢 但cap比佢睇應該會用返份約撻我

佢本身份約都唔符合勞工法,跟本唔成立

有咩做 著咩制服

以前做過7-8月好撚惡做
不過最正係出新批果時夜晚收工會有得試食,多左野食又有得自己食
返沙律最開心,瘋狂偷食薯條雞棒同甜品

我依家仲諗緊做唔做,唔做的話唔知幾時先再找到pt

讀緊master有咩part time好做?
想番圖書館

返過 扮8個中工

係邊揾

想知

樓主比人起底

3月裸辭左到依家都未搵到工
開始頂唔順要搵pt做住先
但人地問點解唔搵ft搵pt都唔識答
唔通話我一搵到份ft就唔做依度嫁啦
又唔知有咩pt係可以返office hour
樓主比人起底

樓豬冇錢就學人做ptgf
想番圖書館

返過 扮8個中工

係邊揾

想知

之前都係上網搵 經A字頭間野
想番圖書館

返過 扮8個中工

係邊揾

想知

頭先有間叫智樂既公司打黎
叫我聽日去見part time遊戲活動員
上網一睇得36-40蚊一個鐘
真係俾狗做咩
法國多數send cv都無用 有walk in interview先請我 到底cv點寫先得...

法咩國
發覺就發覺啦
唔係d咩專業/高級job嘅PT 真係唔知有咩CV好留
食你幾時幾時讀書?做幾耐野都算
有d返PT飲食仲要你寄CV
真係唔知有咩好寫

打慣左手
有啲工係咁 又唔留電話 剩俾低個email
Send十份無一份有回頭
想見cos同bershka
難唔難見?用英文?

COS嚴重缺人
係人就請
我係例子

點樣in?
法國多數send cv都無用 有walk in interview先請我 到底cv點寫先得...

法咩國
發覺就發覺啦
真係唔知有咩好寫

打慣左手

明顯係賣資料
不過乜資料都冇都盡情唔會apply

法咩國
發覺就發覺啦
真係唔知有咩好寫

打慣左手

明顯係賣資料
不過乜資料都冇都盡情唔會apply

初頭都唔知 依加叫好左 啲工會講到明就算唔請都好 啲資料會幾耐就銷毀
之前返過返做調查 50hr op 戶外做 返左半年 唔辛苦 後尾嫌曬同遠走左 好似仲會請人

Source

無source 舊同事講 有興趣幫你問公司電話

有冇人知誠品而家仲請唔請人
如果踩上去問係咪應該去cashier嗰度問
有冇人知誠品而家仲請唔請人
如果踩上去問係咪應該去cashier嗰度問

前幾日先見有招聘廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞