2017年part time集中營 (三)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想番圖書館
之前返過返做調查 50hr op 戶外做 返左半年 唔辛苦 後尾嫌曬同遠走左 好似仲會請人

Source
想番圖書館

返過 扮8個中工
樓主等十一返PTGF啦
想番圖書館

返過 扮8個中工

係邊揾

想知
聽日IN intetek,做住先好過做廢青
之前返過返做調查 50hr op 戶外做 返左半年 唔辛苦 後尾嫌曬同遠走左 好似仲會請人

Source

無source 舊同事講 有興趣幫你問公司電話
法國多數send cv都無用 有walk in interview先請我 到底cv點寫先得...
法國多數send cv都無用 有walk in interview先請我 到底cv點寫先得...

法咩國
發覺就發覺啦
唔係d咩專業/高級job嘅PT 真係唔知有咩CV好留
食你幾時幾時讀書?做幾耐野都算
有d返PT飲食仲要你寄CV
真係唔知有咩好寫

Source

無source 舊同事講 有興趣幫你問公司電話

想見cos同bershka
難唔難見?用英文?

COS嚴重缺人
係人就請
我係例子
難唔難見?用英文?

COS嚴重缺人
係人就請
我係例子

cos做咩架
難唔難見?用英文?

COS嚴重缺人
係人就請
我係例子

cos做咩架

賣衫囉
其實想搵份返平日夜晚7點後+星期六/日ga PT 會唔會好難?

係勞工處搵到香港教師補習中心 人工好好 但上網咩資料都搵唔到 你地覺得會唔會係伏

三年前apply過 打過一次黎問完資料就無回音
感覺係想呃個人資料 好伏 呢間野隔幾日就出一次招聘廣告 同埋應該係中介公司黎 會食你中介費
上個月月尾返左一日間日資店pt
前幾日打黎話我個日遲到所以成日既糧都無得出 遲左大概10分鐘
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你
前幾日打黎話我個日遲到所以成日既糧都無得出 遲左大概10分鐘
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你

打去勞工處告9佢啦,學生錢都呃
難唔難見?用英文?

COS嚴重缺人
係人就請
我係例子

難唔難in?
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你

計埋搭車同食飯蝕左差唔多成舊水比佢
仲要返成10個鐘 但簽約個時有講 係咪無得告
佢個時又話遲夠3次先扣

好似份約有寫都唔得,唔比扣人工
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你

佢個時又話遲夠3次先扣

http://www.labour.gov.hk/tc/public/pdf/wcp/ConciseGuide/03.pdf
扣薪
僱主只可在下列情況下扣除僱員的工資:
1. 僱員缺勤,但只能扣除實際缺勤時間的工資
明恰鳩學生哥啦
有得咁既咩

冇 冇可能冇糧出
佢明恰你

佢個時又話遲夠3次先扣

http://www.labour.gov.hk/tc/public/pdf/wcp/ConciseGuide/03.pdf
扣薪
僱主只可在下列情況下扣除僱員的工資:
1. 僱員缺勤,但只能扣除實際缺勤時間的工資
明恰鳩學生哥啦

遲10分鐘,咪扣10分鐘錢,有D老細會用左勤工獎黎做灰色地帶,果D就冇皇管啦,因為勤工獎唔係正式既人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞